Görüş Bildir

2 bin hayvan telef olacak

Siverek ilçesine bağlı kırsal Bilbek Mahallesi Gürakar Mezrası'nda yurttaşların 2 bini küçükbaş, çok sayıda da büyükbaş hayvanları telef olmak üzere.

2 bin hayvan telef olacak

Kar yağışının sürdüğü mezrada hayvanların tutulduğu ahırlar, üzerine kar birikmesinden dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Halkın yaşadığı mağduriyete rağmen AKP'li belediyeler sanal medya hesaplarından reklam yaparken, hayvanlarını kurtarabilmek için muhatap bulamayan hayvan sahipleri ise duruma tepkili.

YETKİLİLER DÖNÜŞ YAPMIYOR

Kendisi Siverek'te kalan hayvan sahiplerinden Şeyhmus Korkut, yaklaşık 2 bin hayvanlarının telef olmayla yüz yüze kaldığını söyledi. Dün yardım için aradığı karayollarının bölgenin Siverek ve Urfa Büyükşehir Belediyesi alanı olduğu için yardım edemeyeceği yanıtını verdiğini söyleyen Korkut, aranan belediye yetkilileri ve kaymakamlığın ise herhangi bir dönüş yapmadığını belirtti. Korkut, "Mahallenin gençleri kendi imkanlarıyla karı temizlemeye çalışıyor. Elektrikler de yok. Köyümüz yaklaşık 44 kilometre ilçeden uzakta. Yetkililer bir an önce yardım etsin. Aksi halde 2 bin hayvanımız telef olacak" dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi