Görüş Bildir

2017-2018 döneminde Yeni öğretmen ataması ne zaman olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 20 bin sözleşmeli öğretmen atama işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından, adaylar yeni öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, yeni öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

2017-2018 döneminde Yeni öğretmen ataması ne zaman olacak?

Öğretmenlik ataması tercih başvurularının 10-17 Temmuz tarihleri arasında yapılmasının üzerine, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 19 Temmuz 2017 tarihinde açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesiyle birlikte adaylar bekledikleri yeni öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamayı bekliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin kesin bir tarih belirtilmedi.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bilindiği gibi MEB tarafından açıklanan 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç bekleniyor. Belirtilen 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı için henüz başvuruların ne zaman alınacağı yani sürecin ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin söz konusu sürecin Şubat'a kadar sürebileceğini çünkü başvurular sonrası adayların güvenlik soruşturmasının yapılmasının vakit aldığını belirtti.

ATAMA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğretmen adayları "http://atama.meb.gov.tr/" atama sonuçlarını öğrenmek istediklerinde; bu adrese gidin. Burada T.C Kimlik numaranızı yazarak sisteme girin. Böylece anında sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

ATANMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Adayların atama işlemleri, sözlü sınavda alınan puanlar esas alınarak öğretmenlerin tercihlerine göre yapılacak. Sözlü sınavdan en az 60 puan alan adaylar, öğretmen olarak atanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi