Görüş Bildir

2017 Polis alımları ilanı! PMYK başvuru tarihleri, şartları

Emniyet Genel müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 2500 polis alımı yapılacak. peki 2017 polis alımı başvuruları ne zaman olacak? Polis alımı için gerekli şartlar ve dahası

2017 Polis alımları ilanı! PMYK başvuru tarihleri, şartları

Her sene emekli olan görevden ayrılan polislerin yerine ihtiyaca göre polis alımı yapılacağı ve bununla birlikte genel olarak kaç polise ihtiyaç olduğu konusunda açıklama EGM tarafınndan yapılır. 2017 polis alımı konusunda da detaylara ulaşıldı. PMYO bünyesinde polis eğitimi gören adaylar, her sene polis olarak göreve başlar. PMYO polis alımı 2017 senesi için de ihtayaç sayısı açıklandı. Geçtiğimiz gün açıklanan bilgilerde POMEM polis alımı yapılacak. 2017 - 2018 eğitim senesinde 2 bin 500 polis alımı yapılacağı açıklandı. Bu bilgiye göre de polis adaylarının 2 bini erkek, 5 yüzü de bayan polis olacak. Polis alımı başvuruları da Polis Akademisinin resmi internet sayfası olan www.pa.edu.tr'den online olarak gerçekleştirilecek.

PMYO POLİS BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAVLARI

Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO resmi internet sitesinden dün polis alımı ile alakalı açıklama yapıldı Yeni öğretim senesi içerisinde 2.500 Polis adayı alımıa yapılacağı duyuruldu. EGM Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan PMYO Polis Meslek Yüksekokullarına 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 2.250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacak. Polis alımı ile ilgili ön başvurular Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden on-line olarak sağlanabileceği açıklandı. Bilerce belki de on binlerce aday için polis olmak için gerekli kaideler de belirlendi. Eğitim aralığı , Yaş aralığı gibi tüm detaylar da resmi internet sayfasından sonra haberimizde.

MYO polis alımı şartları ve başvuru tarihleri ile alakalı bilgiler ve detaylar;

2017 PMYO SINAVI İÇİN ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Eğitim şarı olarak ;Lise ve dengi okul mezunu olmak veya lise 4. sınıfta okuyor olmak,

Yaş olarak; 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 01 Ekim 2017 tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış olmak,

YGS sınav şartı;

2017 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6) en az 260.000 ham taban puan almış olmak. (Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 150.000 ham taban puan almış olmak şartı aranacak.)

SONUÇLAR RESMİ SİTEDE OLACAK

Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar http://www.pa.edu.tr/ resmi internet sitesinden ilan edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir