Görüş Bildir

31 Aralık günü okullar tatil mi? Yılbaşı tatili kaç gün! Yılbaşında hava nasıl olacak?

Malum yılbaşı... 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı kutlanacak. Peki yılbaşı sebebiyle 31 Aralık günü okullar tatil m? Meteorolojinin verilerine göre yılbaşında başlayacak olan kar, okulları tatil edecek mi bilinmez ancak, 31 Aralık'ta okullar yarım gün

31 Aralık günü okullar tatil mi? Yılbaşı tatili kaç gün! Yılbaşında hava nasıl olacak?

Malum yılbaşı... 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı kutlanacak. Peki yılbaşı sebebiyle 31 Aralık günü okullar tatil m? Meteorolojinin verilerine göre yılbaşında başlayacak olan kar, okulları tatil edecek mi bilinmez ancak, 31 Aralık'ta okullar yarım gün

Aralık ayının 31 gün çekmesi nedeniyle bu yıl 2015 yılının son günü perşembe gününe denk geliyor. Böylelikle kamu çalışanları, özel sektör çalışanları perşembe günü yarım gün çalışmış olacak, öğrenciler de yarım gün eğitimden sonra derslere ara verecek. Öte yandan 31 Aralık'ı 1 Ocak 2016'ya bağlayan gün cuma günü olacak. Böylelikle çalışanlar hafta sonu izniyle birlikte 3,5 gün tatil yapacak.

Bakanlıktan şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı ve 31 Aralık perşembe gününün yarım gün tatil olması öngörülüyor.

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır. 1 Ocak Türkiye dâhil, dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günüdür. Pek çok kültürde yılbaşı gecesi, özel olarak hazırlanmış yiyecekler ve içecekler tüketilerek, çeşitli eğlenceler düzenlenerek geçirilir.

Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicri Takvim bir Ay takvimi olduğundan 354 güne denk gelir, dolayısıyla Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir. Musevi yılbaşı ise İbranice yeni yıl anlamına gelen Roşaşana'dır. Hamursuz Bayramı'ndan 163 gün sonra kutlanır.

Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı (İsa'nın sünnet yıldönümüne de denk gelen) 14 Ocak'da kutlanır (Jülyen Takvimine göre 1 Ocak). Ancak en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği Güncellenmiş Jülyen Takvimini benimsemiştirler (Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Romanya, Suriye, Türkiye ve Yunanistan). Gürcistan, İsrail, Rusya ve Sırbistan Ortodoks Kiliseleri ise Jülyen Takvimi kullanmaya devam ederler. Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayınının yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı konumundadır. İran takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart). Tayland, Kamboçya ve Laos'da yılbaşı 13 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar kutlanır. Özellikle Tayland'da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.

03 Aralık perşembe günü Bolu'da okullar tatil ilan edildi. Konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Bolu Merkez, Gerede ve Yeniçağa ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğretim kurumlarında okullar, yarın 1 gün süreliğine tatil edildi.

Bolu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile memur ve diğer kamu görevlilerinin aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KARABÜK

Eskipazar Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Sabah saatlerinde başlayankar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Ovacık Kaymakamlığının açıklamasında da olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Ovacık SporLisesi hariç eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

İstanbul'a ne olacak

Bünyamin Sürmeli, Marmara Bölgesi'nde de sıcaklarda 10 derece düşüş yaşanmasının beklendiğini belirterek, kentte özellikle yüksek kesimlerde 10 Aralık'tan sonra kar yağışı görülebileceğini ifade etti.

İşte resmi açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Batı Karadeniz Bölgesi'nde fırtına ve yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada kuvvetli fırtınanın akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda etkili olmasının beklendiği belirtilerek "Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatıdan esecek olan rüzgarın, kuvvetini artırarak, bugün akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtına'nın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi.

Batı Karadeniz dikkat!

Meteoroloji'nin açıklamasında ayrıca çarşamba günü Batı Karadeniz'de etkili olması beklenen kuvvetli yağışların yüksek kesimlerde yoğun kar yağışına dönüşmesinin tahmin edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde etkili olacak yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur (21-50mm), Kastamonu, Bolu ve Karabük ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, heyelan, buzlanma gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Doğu'da arttı

Erzincan- Sivas karayolunun Sakaltutan ve Kızıldağ mevkinde kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Yolda mahsur kalanları afad ekipleri kurtardı. Karayolu üzerinde çok sayıda da trafik kazası meydana geldi. Van'da da dün akşam etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. 96 mahallede 151 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bitlis'te de kar yağışı nedeniyle trafiğin aksadığı bölgelerde karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.Tunceli'nin Ovacık ilçesinde elektrik hatlarında oluşan hasar nedeniyle bazı köylere elektrik verilemiyor.. bugun.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir