4 ilde çatışma

PKK Güneydoğu'daki terör saldırılarını sürdürüyor. Dört ildeki çatışmalarda 2'si asker, 2'si köy korucusu 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

4 ilde çatışma

Şırnak Uludere'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'nın tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker, Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları'nda çıkan çatışmada 2 köy korucusu şehit oldu. Van'da da karakola saldıran örgüt üyeleri 1 askeri yaralarken, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker yaralandı.

ULUDERE'DE SALDIRI

Şırnak'ın ludere İlçesi Andaç Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler önceki gün malzeme taşıyan geçişi sırasında yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Patlama bölgesine bu salah zırhlı araçla askerler sevk edildi.

PUSUDA İKİ ŞEHİT

Bölgeye ulaşan askerlerin yaya olarak arama tarama yaptıkları saat 11.40 sıralarında, PKK'lı teröristler pusu kurdukları yerden roketatar ve uzun namlulu silahlarla atış açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Üsteğmen Orhan Ünsal ile er Hüseyin Kavalbacak olay yerinde şehit olurken, bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyonun sürdüğü belirtildi.

BİNGÖL'DE İKİ KORUCU ŞEHİT

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları bölgesinde PKK'lılarla çıkan ve geçici köy korucusu İdris Demir'in şehit olduğu çatışmada ağır yaralanan geçici köy korucusu Tarım Aydemir de tedavi altında bulunduğu Bingöl Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.

İki geçici köy korucusunun şehit olduğu bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonları devam ediyor. PKK'lıların bulunduğu alanlar ateş altına alınırken, bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

ÇATAK'TA ÇATIŞMA

Van'ın Çatak İlçesi Yukarı Narlıca Mahallesi'ndeki Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler saldırı düzenledi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya nebetteki askerler anında karşılık verdi. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada bir asker yaralanırken, teröristler, geçenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Van'da tedavi altına alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KARAYOLUNA PATLAYICI

Bölgede operasyonlar sürerken, sabah saatlerinde ise Van kent merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Van-Çatak-Bahçesaray yol ayrımında teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı tespit edildi.  Güvenlik güçleri karayolunu trafiğe kapattıktan sonra el yapımı patlatıcıyı kontrollu şekilde inflak ettirererek imha etti. Patlamanın ardından ise karayolunda hasar meydana geldi.

ŞEMDİNLİDE ÜÇ YARALI

Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Bölgesi'nde bugün saat 11.00 sıralarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıyı inflak ettirmesi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Derecik Beldesi'ne kaldırılırken, bölgedeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de hava destekli operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz