4 metruk ev yıkıldı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri madde bağımlısı gençlerin barınağı haline gelen dört harabe evi yıktı.

4 metruk ev yıkıldı

Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından madde bağımlılarının barınağı haline gelen Kaynartepe Mahallesi 290. Sokak, Fatih Mahallesi 104. Sokak, Körhat Mahallesi 46. Sokak üzerinde bulunan 4 harabe ev yıktırıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Bağlar ilçe sınırları içerisinde bulunan ve madde bağımlılarının yuvası konumunda olan çok sayıda harabe evin yıkımının gerçekleştirdiği belirtildi.

BAĞIMLILARIN MEKANI OLMUŞTU

Açıklamada 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 39. Maddesi uyarınca harabe olan yapılar için yıkım kararı alındığını ve bu kapsamda mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen harabe evlerin yıkıldığı bildirildi. Özellikle alkol, bali ve tinercilerin mekanı haline gelen evlerin yıkılmasıyla mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü, kullanılmayan konut ve baraka türü yapıların yıkılmasının ilçede çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıldığını belirtti. Herhangi bir olumsuzluğa neden olunmaması amacıyla yıkım yerinde Bağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin de hazır bulunduğu belirtildi.

Kaynartepe, Muradiye, Fatih ve Körhat Mahallesi başta olmak üzere tüm Bağlar'da benzer şekilde harabe evlerin tespit edilerek yıkılması çalışmalarının devam edeceği bildirildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz