5 Haziran Dünya Çevre Günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: ''(Temiz Türkiyem) adı altında topyekun bir atılım yapmayı hedefliyoruz''

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Temiz Türkiyem'' adı altında topyekun bir atılım yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Bayraktar, Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, atık su, hava, deniz, kimyasallar, gürültü, iklim değişikliği gibi çok değişik alt sektörlerde yapılan birçok faaliyet bulunduğunu vurgulayarak, bu çalışmalarda temel yaklaşımlarının temiz üretim, temiz tüketim, geri kazanım, çevre korumada ihtiyat, kirletenin ödemesi, halkın katılımı gibi ilkelerle hareket ettiklerini kaydetti.

Bakanlığınca Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen ''Temiz Türkiyem Yarışması''nın sonuçlandığını da aktaran Bayraktar, ödüllerin yarın akşam Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de yapılacak ''Dünya Çevre Günü Kutlamaları''da verileceğini belirtti.

''Temiz Türkiyem Yarışması''nda ''En temiz köy'', ''En temiz kent'', ''En temiz organize sanayi bölgesi'' ve ''En temiz sanayi tesisi'' ödüllerinin dağıtılacağına işaret eden Bayraktar, yarışma kapsamında Türkiye'nin en temiz seçilen bölgelerine ''Çevre Beratı'' verileceğini ayrıca kazanan bölgelere vidanjör, çöp toplama aracı, bilgisayar ve elektronik cihazlar hediye edileceğini bildirdi.

Four Seasons Oteli'nde yarın saat 19.00'da başlayacak ''Dünya Çevre Günü Kutlamaları''na Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çeşitli illerin vali ve belediye başkanları, üst düzey devlet görevlileri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, medya ve sanat dünyasının önde gelen isimleri de katılacak.

Gecenin sonunda sanatçı Şevval Sam sahne alacak.    

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz