''7 bin sağlık çalışanı istekleri dışında atandı''

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, 7 bin sağlık çalışanının istekleri dışında atandığını iddia etti.

''7 bin sağlık çalışanı istekleri dışında atandı''

Başkan Erdolu, Mardin Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, görev yerleri değiştirilen sağlık çalışanlarının görevlerine iade edilmesi konusunda mücadelelerinin devam ettiğini bildirdi.

Toplum Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının kendi istekleri dışında, kanuna aykırı şekilde bulundukları il hastanelerine atandığını öne süren Erdolu, şöyle konuştu:

GÖREV YERLERİNE DÖNSÜNLER

''7 bin sağlık çalışanı, istekleri dışında atandı. Bakanlık, 7 bin sağlık emekçisinin yerini değiştirerek, ticarethane olarak işleteceği hastanelere aktarmıştır. Bununla sağlıktan sağlıklı bir toplum yerine sağlık üzerinden kar etme amacını apaçık güttüğünü göstermiştir. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların keyfi işlemleri sonucunda koruyucu sağlık hizmetlerini veren Toplum Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık Merkezlerinde personel sorunu yaşanacaktır. Bu durum Bakanlığın, koruyucu sağlık hizmetlerine değer vermediğini ortaya koymaktadır. Sendikamız yaşanan bu hukuksuz ve keyfi toplu atamalara karşı her türlü yasal ve meşru tepkisini göstererek, çalışanlara sahip çıkacaktır. Bu konuda hukuki mücadelemiz devam edecek. Bununla beraber fiili mücadelemizi de başlatacağız.''

Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına da değinen Erdolu, şiddetin nedenlerinin başında uygulanan sağlık politikası ile yetkililerin halkla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getiren üslubunun olduğunu öne sürdü.

Bunu engellemeye yönelik alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını savunan Erdolu, sebeplerin ortadan kaldırılmadığı sürece sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz