Görüş Bildir

820 metre rakımlı tepeye 54 metrekarelik Türk bayrağı

Bartın'ın Kayadibi Kavlak Köyü'nde 820 metre rakımlı Kel Kaya Mevkii'ndeki ahşap bayrak direği ve Türk bayrağı, köylüler tarafından yenilendi. Köylüler, 1 aylık çalışma sonunda diktikleri demir direğe 54 metrekarelik dev Türk bayrağı astı.

820 metre rakımlı tepeye 54 metrekarelik Türk bayrağı
Bartın'ın Kayadibi Kavlak Köyü'nde 820 metre rakımlı Kel Kaya Mevkii'ndeki ahşap bayrak direği ve Türk bayrağı, köylüler tarafından yenilendi. Köylüler, 1 aylık çalışma sonunda diktikleri demir direğe 54 metrekarelik dev Türk bayrağı astı.
Kayadipi Kavlak Köyü'nün Kel Kaya Mevki'inde yıllar önce bölge halkı tarafından ahşaptan yapılan bayrak direği, Kayadibi ve Sipahiler Köyleri'nde yaşayan köylülerin de desteği ile yenilendi. 3 köyün sakinleri, 1 ay boyunca her gün yaklaşık 10 kilometre yürüyerek ulaştıkları tepeye, bayrak direğinin malzemelerini taşıdı. 1 aylık çalışma sonunda birbirine eklenen demir parçalardan oluşturulan 18 metrelik direk toprağa monte edildi. Direk beton dökülerek sağlamlaştırılırken, etrafı da yine demirlerle çevrilerek koruma altına alındı. Daha sonra köylülerin güçlükle yürüyerek omuzlarında tepeye çıkardıkları 54 metrekarelik dev Türk bayrağı göndere çekildi. Köylüler, hakim tepede dalgalanan Türk bayrağının kilometrelerce uzaklıktan bile görülebildiğini söyledi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi