'Güneydoğu`da En Büyük Sorun: Kablo Hırsızlığı'

Telekom Batman İl Müdürü Necati Salman, Batman ve Güneydoğu`da en büyük sorunun kablo hırsızlığı ve alt yapı eksikliği olduğunu kaydetti.

'Güneydoğu`da En Büyük Sorun: Kablo Hırsızlığı'

Doğu 2. Bölge Müdürlüğü Batman Telekom İl Müdürü Necati Salman, İletişim Müdürü Ömer Faruk Ataç ve Operasyonlar Müdürü İbrahim Köseler ile birlikte basınla bir araya geldi.

Özellikle Batman`da yaşanan kablo hırsızlığına ve alt yapı eksikliğine değinen Salman, " Doğu ve Güneydoğu illerinde karşılaşılan en büyük sorun hırsızlık, kablo çalınması ve alt yapı sorunlarıdır. Alt yapı ihtiyacı sürekli artıyor. İki yıl önce Batman`ın ve tüm ilçeleri ile iletişim ağının kapasitesini beş kat arttırırken, diğer iller ile olan kapasitesin de ise 15 kata yakın kapasite artışı yaşandı. Bu yüzden hız yetersiz veya biz çıkış yapamıyoruz diye bir sorunla karşılaşacak değiliz" dedi.

5 Ayda 99 Hırsızlık Olayı Yaşandı

Telekom olarak Batman`da altyapı probleminin şu anda olmadığını ancak müşteri tarafından yaşanan sorunlar olduğunu belirten Salman, "Bakır altyapısının getirdiği dezavantajlar artı bu bölgenin bir yarası olan hırsızların bakır kablolara yönelmiş olmaları hem bizleri hem müşterilerimizi olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

Batman`da son 5 ayda 99 tane hırsızlık olayı vuku bulduğunu ve bunun kendilerine mali boyutunun 186 bin 466 TL olduğunu dile getiren Salman, "Bu hırsızlıklardan dolayı bin 1872 tane müşterimiz hizmet alamadı. Son 5 ay içinde 10 KM kablo çalındı. Bu 10 KM` nin yerine 250 metre fiber kablo döşedik. Fiber kablo sistemine geçmekle ve bunların maddi değeri fazla olmadığı için kabloların çalınması azalıyor" dedi.

Kabloların çocuklar tarafından çalındığını ve belli bölgelerde olduğuna dikkat çeken Salman, "Hırsızlığa karşı birinci tedbir olarak Ocak ayından itibaren alarm sistemine geçtik. Kablolar kesildiği anda hemen alarm veriyor. Emniyet güçleri derhal oraya intikal edip suçluları yakalama fırsatımız oluyor. Bu uygulamadan sonra hırsızlık olaylarında azalma olması bizi sevindirdi. İkinci tedbir olarak da bakır kabloları ortadan kaldırıp yerine fiber kablo sistemine geçmekle yaptık" ifadelerini kullandı.

Batman`da 28 Bin Sabit Telefon Abonesi

Çalınan kabloların sigortalı olmasına rağmen hem kurum hem de müşterinin çok sıkıntı çektiğini sözlerine ekledi. Bir soru üzerine Telekom İl Müdürü Necati Salman, Batman`da 28 bin sabit telefon abonesi ve 18 bin internet abonesi olduğunu bunun da Batman nüfusuna göre çok az olduğunu belirterek, özellikle sabit telefon abonesinin artırılması ve halka tanıtımının iyi yapılması için yakında çalışma yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler