Acı haber

Serinlemek için nehre giren 2 genç kızın cesedi, üç gün sonra bulundu.

Acı haber

MUŞ'un Bulanık İlçesinde tarım işçisi olarak çalıştıkları tarlanın kenarından geçen Murat Nehrine serinlemek için giren 2 genç kızın cesedi, üç gün sonra bulundu.

Bulanık İlçesinin Balotu Köyüne Yemişen Beldesi'nden çalışmaya giden 4 kişi, öğle yemeğinin ardından serinlemek için tarlanın yakınında bulunan Murat Nehrine girmek istedi. 2'si kız 4 genç, suya girdikten hemen sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Onları izleyen ve tarlada birlikte çalıştığı işçiler suya girerek 18 yaşındaki Akif Yıldırım ile 17 yaşındaki Emsal Yıldırım'ı sağ olarak kurtardı. Fırat Nehrinin kolu olan Murat'ta, 15 yaşındaki Avşar Aydınlı ile 16 yaşındaki Nevin Güneş kayboldu.

CESETLERİNE ULAŞILDI

Muş Sivil Savunma Arama- Kurtarma, Van'dan gelen dalgıçlar ve köylüler üç gün boyunca 10 kilometrelik bir bölümde arama çalışması yaptı. Bugün saat 06.30 sıralarında suya girdikleri yerden 300 metre ilerde Nevin Güneş, ardından da 1 kilometre kadar uzaklıkta Avşar Aydınlı'nın cesetlerine ulaşıldı. Ambulansla Bulanık Devlet Hastanesine kaldırılan Nevin Güneş ila Avşar Aydınlı'ya otopsi yapıldı. Devlet Hastanesi önünde toplanan kadınların ağıtları yürekleri dağladı. Cenazeler, Yemişen Beldesine götürüldü ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz