Görüş Bildir

Adapazarı'nda, 'Bu arazi benim' diyerek okul yolunu kapattı!

Adapazarı'nda yıllar önce aldığını öne sürdüğü,üzerinde fabrikalarında bulunan 2 bin 150 dönümlük araziye tapu çıkaramayan 73 yaşındaki Recep Kalyoncu, hukuk mücadelesi başlattı. Açtığı birçok dava sürerken, Yargıtay davalardan birinde Kalyoncu lehine karar verdi.Kalyoncu, kendisine ait olduğunu ispat ettiği bölgede bulunan Mithatpaşa İlköğretim Okulu'na giden yolun giriş çıkışını kapattı.

Adapazarı'nda, 'Bu arazi benim' diyerek okul yolunu kapattı!


Mithatpaşa Mahallesi, 368. Sokak'ta oturanRecep Kalyoncu,yıllar önce satın aldığını öne sürdüğü ve tapusu bulunmayan 2 bin 150 dönümlük araziye tapu çıkarmak için art arda davalar açtı. Kalyoncu, 1200 öğrencinin eğitim gördüğü Mithatpaşa İlköğretim Okulu'na giden300 metrelik yolunun da kendi arazisi içinde kaldığını ileri sürerek dava açtı.Sakarya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, 2013 yılında 'belirtilen alanda hak sahibi değildir'şeklinde karar verilince, Kalyoncu,davayı avukatı aracılığıyla Yargıtay'a taşıdı. 

YARGITAY KARARI BOZDU!

Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozarak belirtilen arazinin Recep Kalyoncu'ya tahsisini kararlaştırdı.Recep Kalyoncu, oğlu İbrahim Kalyoncu birlikte Yargıtay’ın kararı üzerine,arazi üzerindeki okul yolunun giriş ve çıkışını dün gece teller ve bariyerlerle kapattı.

TESCİL BELGESİ DE VAR!

Arazi ile ilgili Tapu Kadastro Müdürülüğü'nden ellerinde kendilerine ait olduğuna dair tescil belgesi olmasına rağmen tapu alamadıklarını belirten İbrahim Kalyoncu, "2 bin 150 dönüm arazinin içinde olan ve babamın mülkiyetinde olan yolu, burasını istimlak edip parasını ödemedikleri için kapattık.Bu arazinin toplamı 2 bin 150 dönüm. Arazinin üzerinde vagon fabrikası da var, okul da var, tren yolu da var. Arazilerimiz bir nevi gaspedilmiş. Bunun başka izahı yok" diyerek diğer davaların da sürdüğünü söyledi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi