Aileleri barıştırdı!

Eğil’de 3 ay önce alacak verecek meselesi nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası Akın ile Ozan aileleri arasında başlayan kan davası Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu’nun girişimiyle barışla sonlandı.

Aileleri barıştırdı!

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde yaklaşık 3 ay önce alacak verecek meselesi nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası Akın ile Ozan aileleri arasında başlayan kan davası Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu’nun girişimiyle barışla sonlandı.        

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtindeki Huzur yas evinde gerçekleştirilen barış yemeği Kur’an-ı kerim tilavetiyle başladı. Aile büyüklerinin yaptığı kısa konuşmanın ardından, açıklama  Devlet eski Bakanı M. Salim Ensarioğlu, bugüne kadar ara bulucu olduğu en önemli davanın bu barışı sağlamak olduğunu belirterek, kendilerine düşenin her zaman barıştan yana olmak olduğunu söyledi.

HUSUMETLİ İKİ AİLE

“Bu ailelerimiz her daim barıştan yana olmuş ve şimdide bizleri kırmayarak barış için bazı olayları unutmuşlardır. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum”  Ensarioğlu şöyle dedi.

BARIŞA EL SIKIŞTILAR

 “Gençlere sesleniyorum bu ailelerin burada olmayan çocuklarına sesleniyorum sakın ola birileri gelip aklınızla oynamasın. Biz bu memlekette her zaman insanların iyiliği için çalıştık fesatları dinlemeyin. Birileri gelip size yalan söylerler keşke böyle yapsaydınız falan asla inanmayın.2 yıl 3 yıl kulaklarınızı kapatın ağzınızı da kapatın. Yanınızda birileri gelip bir şey söylediği zaman onun yüzüne tükürün ve bir tokatta atın. Eğer ikna edebiliyorsanız ikna edip nasihat edin. Çünkü köy büyüktür gençler çoktur, onun için 2 yıl kulaklarınızı kapatın.  Bu bölgede en çok sevdiğim şudur. Hatır bilmek ben Amerika ya da gittim İran’a da gittim çok yer gezdim ben bunu görmedim başka yerde.  Çünkü hatır bizim için çok daha önemlidir. Kendimizi kırarız ama hatırı kırmayız. Bölgemizin, insanlarımızın barışa ihtiyacı vardır. Savaşmak kolaydır ama barış zordur. Siz zoru başardınız. Allah razı olsun"

Konuşmaların ardından aile fertleri Kur’an-ı kerimin altında geçip, barış elini tuttular. Tören mevlit okunması ve barış yemeğinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz