AK Gençlik Halepe Uzanıyor

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları tarafından tüm geliri Haleplilere göndermek amacıyla, "AK Gençlik Halepe Uzanıyor" adıyla kermes düzenlendi.

AK Gençlik Halepe Uzanıyor

Sur ilçesi tarihi Ulu Cami önünde düzenlen kermeste konuşan AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, Halepliler için düzenlenen yardım çağrılarına destek veren Diyarbakır halkına teşekkür etti.

Akar, Suriyelilerin ciddi manada mağduriyetler yaşadıklarını anımsatarak, "Bu kış şartlarında hayatını sürdürme çabasındaki mazlum Suriye halkına yardım için buradayız." dedi.

HALEP'E YARDIM

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Necat Şeker de son 6 yıldır insanı insanlığından utandıran zulümlere sahne olan Suriye'de sivil halkın hedef alındığı saldırılarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Şeker, hayatta kalanların ise bombalar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı verdiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin desteği ile Halep'te bulunan sivil insanlar tahliye edildi. Daha önce topladığımız un, erzak ve kışlık kıyafetlerin olduğu yardım tırlarını Haleplilere ulaştırdık. Bu kermesi de Haleplilerin ihtiyaçlarını karşılamak için düzenledik." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz