Görüş Bildir

AK Partili kadınlardan Halep'e yardım

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca Halep için başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

AK Partili  kadınlardan Halep'e yardım

İnsanlık dramının yaşandığı Suriye'nin Halep kentindeki sivil halk için Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar sürüyor.

Bu kapsamda AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca 81 ilde başlatılan kampanyaya ilişkin partisinin il binası önünde, partiye üye kadınlarla basın açıklaması yapan Evsen, yaşanan terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un yaşamını yitirdiği saldırıyı da şiddetle kınadıklarını dile getiren Evsen, Rusya halkına Diyarbakır'dan taziye dileklerini ilettiklerini belirtti.

"Belli odaklar tarafından Türkiye'de şiddet sistematik bir şekilde tırmandırılmaya çalışılıyor. Bize düşen ülkemizde yakılmaya çalışılan bu ateşe karşı zihnimizi, birliğimizi ve ferasetimizi diri tutmaktır. Bu alçakça saldırıların arkasında her kim olursa olsun yüksek sesle şunu ifade etmek istiyorum ki, başaramayacaksınız. Bizler Diyarbakır'ın, Ankara'nın, İstanbul'un Halep olmasına izin vermeyeceğiz." diyen Evsen, Halep'te büyük bir insanlık dramının yaşandığını vurguladı.

YARDIM KAMPANYASI

Halep'in Türkiye ile tarihi bağları olan, medeniyet ve kültür kokan kadim bir şehir olduğuna işaret eden Evsen, Halep halkının ölümle, sefaletle ve açlıkla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Evsen, "Halepli kardeşlerimizin bize ihtiyacı var. Esed zaliminden kaçan bu kardeşlerimizin dertlerine çözümler üretmek hepimizin boynunun borcudur. Bizler bu sebeple bu zemheride şehirleri bombalanarak açlığa, sefalete ve bir meçhule sürüklenen Halepli kardeşlerimize ensar olmayı görev biliyoruz." diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca başlatılan yardım kampanyasında destek olacaklarını anlatan Evsen, Suriyelilerle ekmeklerini paylaşmak istediklerini aktardı.

Evsen, duyarlı ve hayırsever vatandaşlardan Halep için başlatılan yardım kampanyasına destek olmalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi