Görüş Bildir

Akdağ'dan bıçaklı saldırıya tepki!

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Akdağ, mesajında, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı olarak çalışan doktor Ersin Arslan'ın menfur saldırı sonucu ağır yaralandığını büyük üzüntüyle öğrendiğini bildirdi.

Akdağ'dan bıçaklı saldırıya tepki!

Hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının Türk halkına insanüstü gayretlerle hizmet etmeye çalıştığını belirten Akdağ, mesajında şunları kaydetti:

''İnsan hayatına hizmet edilen bir kurumda, görevi yaşatmak olan bir kardeşimin, böylesine alçakça saldırıya maruz kalması, vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. Sağlık hizmetlerinde sağlanan yüzde 76'lık vatandaş memnuniyetinde, sağlık çalışanlarının alın terinin büyük yeri olduğu unutulmamalıdır.

Bakanlığımız her ne şartta olursa olsun hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırılara hiçbir zaman sessiz kalmayacak ve sağlık kurumlarında şiddeti önlemek amacıyla tedbirlerini en etkin şekilde almaya devam edecektir. Bu tür menfur olayların tekrarlanmaması için halkımızın da sağlık kurumlarında şiddete karşı seslerini yükseltmesi, kendilerine hizmet eden sağlık çalışanlarının güvenliğine sahip çıkması büyük önem arz etmektedir.''

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi