Ali Uçar'dan Sosyal medyada insanlık dersi!

Dev sosyal medya platformu olan Facebook kullanıcısı bir vatandaş İzmir’de yaşayan 28 yaşındaki Ali Uçar’ın metroda Kitap okuyor halde çektiği fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altına da alaycı biçimde “Kendini yırtan izban kekosu” diye de yazan vatandaşa tepki yağarken, Ali Uçar’a da destek mesajları yağdı.

Ali Uçar'dan Sosyal medyada insanlık dersi!

 

Ali Uçar ise fotoğrafı fark ettiği an kendini tanımladı. Fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu ve hiç de utanmadığını belirten Ali Uçar; “Ben cebi çok zengin biri değilim, hatta ilkokul altı terkim, annem babam ayrı ama ben toplumun huzurunu kaçıran bir serseri olmadığım için utanmıyorum. Elbisem kirli, terliğim bindiğim metroya uygun değil, zihnimi kirletemiyorum... Param yettiğince kitap alıyorum, kütüphaneye gidiyorum” ifadelerini kullanırken sosyal medyada Ali Uçar’a destek yağdı.

“HEDİYE KABUL ETMEM”

Kendisine destek mesajları yazan insanlara teşekkür eden Ali Uçar; “Bana sokağa çıktığımda elimde duran kitaptan çok; yüreği güzel insanların da var olduğunu gösterdiniz. Artık çevreme daha sık dikkat edeceğim ve yüreği sizler gibi güzel çarpan insanların varlığını anımsayacağım. Bana kitap vermeyi veya hediye etmeyi düşünen arkadaşlar ben cebimdeki parayı kitapçıya vererek mutlu oluyorum çünkü ben o kitaba ücret ödersem yazarı kazanacak yayın evi kazanacak matbaada çalışan insan kazanacak stantta duran ögrenci arkadaşımız ve kitapçılar kazanacak ve çoğalacağız” diyerek ne kadar alçak gönüllü bir insan olduğunu kanıtladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz