Görüş Bildir

Ankara Metroda Unutulan Eşyalar Vatandaşlara Açık Artırmayla Satışa Sunuldu

Ego otobüsleri Metro ve Ankara’da unutulan eşyalar ego Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ile Satın Alma Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen açık artırma ile satışa sunuldu.Satış Ankara halkı tarafından oldukça rağbet gördü.Eşyalar arasında cep telefonları ile kılık kıyafetler ağırlıkta olurken, hukukçuların giydiği cübbeden engelli bastonuna, fotoğraf makinasından müzik aletine, Tv'den saat ve gözlüklere kadar birçok ürün dikkat çekti.

Ankara Metroda Unutulan Eşyalar Vatandaşlara Açık Artırmayla Satışa Sunuldu

EGO otobüsleri, Metro ve AnkaraY’da unutulan eşyalar EGO Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ile Satın Alma Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen açık artırma ile satışa sunuldu.Satış Ankara halkı tarafından oldukça rağbet gördü.EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda oluşturulan Kayıp Eşya Servisi’nde muhafaza altına alınan ve bir yıllık bekleme süresini dolduran eşyaların satışı, EGO Genel Müdürlüğü’nün yemekhanesinde yapıldı.

İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Özdemir halkın satışına sunulan kayıp eşyalar için şunları söyledi:”Telefonlar ve ulaşabildiğimiz eşyaların sahiplerini arıyoruz fakat sahipleri çıkmayanları bu şekilde satışa sunuyoruz.”Ego otobüsleri, Metro ve ANKARAY’da unutulan ve bir yıllık bekleme süresinin dolmasının ardından halka satışa sunulan kayıp eşyalar içerisinde pantolon, gömlek, şemsiye, gözlük, ceket, dizüstü bilgisayar, org, gitar, tablet bilgisayar, cep telefonu, ayakkabı, bisiklet, çanta ve dijital fotoğraf makinesi gibi eşyalar yer aldı. EGO Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ile Satın Alma Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen açık artırmaya; ikinci el eşya satıcıları başta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine elbise yardımında bulunmak istediğini belirten hayırseverler, çocuklarına hediye almak isteyen ailelerin de olduğu farklı kesimlerden çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Eşyalar arasında cep telefonları ile kılık kıyafetler ağırlıkta olurken, hukukçuların giydiği cübbeden engelli bastonuna, fotoğraf makinasından müzik aletine, Tv'den saat ve gözlüklere kadar birçok ürün dikkat çekti.

7500 TL İLE EN YÜKSEK GELİR ELDE EDİLDİ

Son derece çekişmeli ve heyecanlı bir ortamda gerçekleşen açık artırmadan 7 bin 500 TL gelir elde edildi. Bugüne kadar yapılan açık artırmalar arasında en yüksek gelire ulaştıklarını belirten EGO yetkilileri, bulunan altınların da oluşturulan bir komisyon tarafından satışının yapıldığını kaydettiler. Açık artırma yoluyla satılan eşyalardan elde edilen gelir, EGO Genel Müdürlüğü'ne gelir olarak kaydediliyor.

1 YIL SÜRE İLE SAHİPLERİNE ULAŞILMAYA ÇALIŞILDI

EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY'da yolcular tarafından unutulduktan sonra görevli şoförler ve hareket memurları tarafından Kayıp Eşya Servisi'ne teslim edilen eşyalardan üzerinde bilgi bulunanlar, sahiplerine ulaştırılıyor. Sahiplerine ulaşılamayan eşyaların listesi her ay dönemsel olarak EGO Genel Müdürlüğü'nün 'www.ego.gov.tr' başlıklı internet sayfasında yayınlanıyor. Kayıp eşyaların listesi ayrıca Polis Radyosu'ndan da anons ediliyor. Eşyaların sahiplerine bir yıl içinde ulaşılamaması durumunda açık artırma ile satışları yapılıyor. Açık artırmaya katılan Mehmet Çelik, kızı için aldığı bisiklete 50 lira verdiğini belirtirken, Muhammet Özdemir adlı öğrenci de hayalindeki gitarı 106 TL'ye aldığını söyledi. Aldığı gitarı çok kaliteli bulduğunu ifade eden Özdemir, böylelikle müziğe ilk adımını atacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi