Annelerin annesi İzmir'de anıldı

Cem Vakfı İzmir Şubesi Hz. Fatıma'yı yılın annesi seçti.

Annelerin annesi İzmir'de anıldı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Hamza Baba Türbesi'nde 'Hz. Fatıma ve Anneler Günü' kutlama etkinliği düzenlendi. Mersiye, deyiş ve türkülerin okunduğu etkinliğe, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Alevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı Av. Ali İhsan Şahin, Hz. Fatıma'nın tüm Müslümanların annesi, tüm insanlığın ortak değeri olduğunu söyledi. Bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliği gelenek halinde kutlayacaklarını kaydeden Şahin, “Hz. Fatıma, örnek annedir. Ortak değerimizdir. Hz Fatıma'nın ne kadar değerli bir anne olduğunu babası âlemlere rahmet olarak gelen peygamberimizin ona hitabından anlıyoruz. Evine geldiğinde onu 'babasının annesi' diyerek karşılardı. O, sadece Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in annesi değil, kıyamete kadar gelecek altın halkanın da annesidir.” dedi.

Sırrı Aydoğdu ise “Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde Hz. Muhammed alemlere rahmet olarak gönderildi. Kadınların değeri o zaman anlaşıldı. Bunu dünyaya anlatmalıyız. Peygamber efendimizin ve Ehli Beyt'inin yaptığını hepimiz yaparsak dünya çok huzurlu olacak.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz