Görüş Bildir

Artık 'İnci Kefali' avlayabilirsiniz!

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için her yıl 15 Nisan- 15 Temmuz arası avlanma yasağı bulunan inci kefali, üreme göçünü tamamlayarak Van Gölü'ne döndü. Balıkların üreme göçünü tamamlamasıyla da av yasağı sona erdi. Artık inci kefali avlayabilecek olmalarına rağmen Ramazan ayı münasebetiyle balıkçılar ava fazla ilgi göstermedi.

Artık 'İnci Kefali' avlayabilirsiniz!

İnci Kefalinin korunması için göl çevresindeki belediyelerin etkili mücadele yürütmediğini savunan Prof. Dr. Sarı, "Kaçak balık satışına rastlanıldığında aranan emniyet birimleri her defasında müdahale etmiş, ancak ne kurulan ekipler, ne de zabıta ve emniyet birimleri şikayet olmadıkça kaçak balık satışına etkin müdahalede bulunmamıştır" dedi.

'KAÇAK AVLANAN BALIĞA RAĞBET YOK'

Prof. Dr. Sarı, 2015 yılında yol kontrollerinin neredeyse hiç yapılmadığını da öne sürearek şunları söyledi:

"Bunun için seçim çalışmaları bahane olarak ileri sürülmüştür. Bu yüzden bir şekilde kaçak olarak avlanmış inci kefalleri rahatlıkla tüm göl çevresinde kamyon ve kamyonetlerle taşınabilmiştir. Yol kontrolleri yapılmayınca kaçak balık taşıyan araçlara da bu yıl çok fazla cezai yaptırım uygulanmamıştır. Kent merkezinde satışının engellenmesi konusunda bin engelleme yapılmadı. Fakat görüyoruz ki tüketici çok bilinçlendi ve balığı almak istemedi. Ve böyle olunca Van'da satılamayanlar şehir dışına çıktı. Diğer şehirlerden bile bizi arayıp 'Hocam av yasağı var ve inci kefali burada satılıyor' diye şikayette bulunan kişiler oldu."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi