Görüş Bildir

Asfaltta yumurta pişiyor

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklar yüzünden vatandaşlar öğlen saatlerinde dışarı çıkamıyor.

Asfaltta yumurta pişiyor

Bazı yollarda asfaltın eridiği ilçede gençler serinleyebilmek için Dicle Nehrine girerken, bazı vatandaşlar ise 43 dereceyi bulan sıcaklıkların etkisini gösterebilmek için caddede yumurta pişirdi.

SICAKLAR BUNALTTI

Irak ve Suriye sınırında bulunan ve bölgenin mevsim normallerinde bile en sıcak yerlerden biri olan Şırnak'ın Cizre İlçesinde, bu yıl erken gelen aşırı sıcaklar, vatandaşları bunalttı. Silopi ilçesinde meydana gelen depremler nedeniyle vatandaşların geceyi sokaklarda geçirdiği ilçede, gündüz 12.00 ile 15.00 saatleri arasında ise vatandaşlar aşırı sıcaklardan evlerinden dışarı çıkamıyor. Gölgede 43 dereceye ulaşan bunaltıcı sıcaklar nedeniyle gençler serinleyebilmek için Dicle nehrine girerken, ilçenin çevre köy ve Silopi ile bağlantısını sağlayan yolların bir çok noktasında ise asfaltın erimesi sürücülere zor anlar yaşatıyor. İlçe merkezinde ise insanlar sıcakların etkisini gösterebilmek için caddede yumurta pişirirken, vatandaşlar ilçede Haziran ayında sıcakların ilk kez bu denli etkili hissedildiğini söyledi. Cizre Belediyesi Sağlık Kabininde görev yapan Dr. Serdar Küni ise, özellikle tansiyon, şeker ve kalp rahatsızlığı olan yaşlı vatandaşların dışarı çıkmamasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi