Görüş Bildir

Aşiret Düğünü

"Badikan" aşiretine mensup Eker ailesi, Muş'ta görkemli bir düğün töreni düzenledi.

Aşiret Düğünü

Demokrat Sol Parti Muş eski milletvekili Zeki Eker'in kardeşi Zabit Eker'in oğlu Ferhat Eker ile Öner Süzgeç'in kızı Rumsal Süzgeç, görkemli bir düğünle yaşamlarını birleştirdi.

Hayal Düğün Salonu'nda düzenlenen törende, gelin ve damadın sahneye çıkmasıyla, sahneye dolarlar atıldı.

Düğüne katılan herkese teşekkür eden eski milletvekili Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürekli halkın içinde oldukları için düğüne katılımın da fazla olduğunu söyledi.

Eker, şunları kaydetti:

"Halkla bütünleştiğiniz, halktan kopmadınız zaman ortaya bu görüntüler çıkar. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür etmek isterim. Katılımın bu kadar büyük olması bizi son derece mutlu etti. Sanatçılarımız da seslendirdikleri güzel türkülerle herkesi coşturdu. İnsanlarımıza değer verildiğinde, kesinlikle karşılığı alınabiliyor."

Ardından Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, çiftin nikahını kıydı.

Çifte evlilikle ilgili tavsiyelerde bulunan Başkan Dede, şunları kaydetti:

"Bu birlik ve beraberliği İnşallah hayat boyu sürdüreceksiniz. Zaman gelecek çocuklarınızın torunlarınızın böyle mutlu gününüzü hatırlatacaksınız. Geleneğimizde hep 'dişi kuş yuva yapar' diyoruz. Bu nedenle evlenme cüzdanını geline vermek istiyorum. Kesinlikle birbirinizden küstüğünüz zaman yatağınızı, yemeğinizi ayırmayın. Sizden en az 3 çocuk istiyoruz. 1'i azdır, 2'si kıskançlık yapar. 3 çocuk, dengeyi sağlar."

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı görkemli düğün töreninde verilen yemeğin ardından, sanatçılar Heme Heci, Mikail Göllü ve Tuba Ergüzel türküleriyle davetlileri eğlendirdi.

Düğünde geline ve damada 82 bin lira, 4 bin 850 avro, 2 bin dolar ve 2 kilo 150 gram altın takıldığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi