Askeri birlik için Ankara’ya yürüyorlar

Yozgat’a, askeri birlik getirilmesini isteyen bedensel engelli esnaf Davut Bayram tarafından imza kampanyası başlatıldı. Taleplerini Cumhurbaşkanı’na iletmek isteyen Bayram, kendisine destek veren 25 kişiyle birlikte Ankara’ya yürüyüşe başladı.

Askeri birlik için Ankara’ya yürüyorlar

Yozgat’a, askeri birlik getirilmesini isteyen bedensel engelli esnaf Davut Bayram tarafından imza kampanyası başlatıldı. Taleplerini Cumhurbaşkanı’na iletmek isteyen Bayram, kendisine destek veren 25 kişiyle birlikte Ankara’ya yürüyüşe başladı.

Yozgat’ın ekonomisini canlandırmasında önemli lokomotif görevi üstleneceğine inanılan askeri birlik talebinin bugüne kadar farklı platformlarda dile getirildiği belirtildi. Ancak bir türlü sonuç alınamaması üzerine bu kez talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek üzere engelli esnaf Davut Bayram öncülüğündeki yürüyüş, Cumhuriyet Alanı’ndan start aldı. Talebe destek vermek üzere gelen vatandaşlar, Davut Bayram ve beraberindekileri Ankara’ya uğurladı. Zırhlı birliklerin Ankara’dan taşınması kararının alınmasının ardından Yozgat’ta oluşan beklentiyi dile getirmek üzere harekete geçen, ancak iki ayağını da kullanamadığı için tekerlekli sandalye ile hareket eden esnaf Davut Bayram, 6 bin 666 imza topladı.

Yürüyüş öncesinde başlatılan kampanyada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere hazırlanan mektubu 6 bin 666 kişi imzaladı. Toplanan imzalı mektuplar, klasörler halinde Yozgat PTT Müdürlüğü’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmek üzere postaya verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazılı matbu mektupta, ülke coğrafyasının tam ortasında bulunan Yozgat’ın, kuruluşundan günümüze hem Osmanlı İmparatorluğu döneminde, hem de Türkiye Cumhuriyeti döneminde devletine layıkıyla hizmet etmiş, her Yozgatlı devlet yetkililerinden aldığı kutsal görevi layıkıyla yerine getirmiş, devletini ve milletini yüceltmenin çabasını verdiğinin altı çizildi.

Mektupta, Yozgat merkez ve ilçelerinde yaşanan nüfus erozyonun acil müdahaleyi gerektirdiğine dikkat çekilerek, ‘’Bu bölgede sanayileşmenin gerçekleşmemesi ve gerekli istihdam alanının olmayışı sebebiyle, Yozgat halkı tarafından umut olarak görülen ‘Yozgat’a Acemi Birliğinin verilmesi’ tüm Yozgat halkı tarafından benimsenmiş, sizlerin Cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle geldiğiniz 10 Temmuz 2014 tarihindeki Yozgat mitinginde de halk tarafından yüksek sesle dillendirilmiştir. Anadolu'nun tam ortasında bulunan Yozgat halkının ‘Acemi Birlik’ isteği Türk Ordusunun Baş Kumandanı olan Siz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yozgat halkına müjde olarak duyurulması en büyük dileğimizdir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA