Askerin, darp edildiği iddiası

Kars'ta vatani görevini yapan gencin Denizli'de yaşayan ailesi, oğullarının komutanı tarafından darp edildiğini öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Askerin, darp edildiği iddiası

Honaz ilçesine bağlı Yokuşbaşı köyünde yaşayan Ümit Şimşek (50), Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan oğlu Haydar Barış Şimşek'in (22) komutanı tarafından darp edildiğini öne sürerek, dün Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Baba Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ta vatani görevini yapan oğlunun, 19 Aralık gecesi kendisini telefonla arayarak, ''Baba beni kurtar'' dediğini aktardı.

Oğlunun, ''Astsubay Başçavuş B.S tarafından darp edildiğini, bunun sonucunda bileğinin kırıldığını, sırtında ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu'' anlattığını dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

''(Baba beni kurtar, ne yaparsan yap beni kurtar. Revire çıkarttır beni) dedi. Revire bile çıkarmamışlar. Ben sabah komutanını aradım, komutana 'oğlumun kolunun kırıldığını, sırtında darp izlerinin olduğunu, oğlumun revire kaldırılmasını istediğimi' söyledim. 'Oğlumun başından ne geçti' dedim. 'Kendini duvara vurmuş' dedi. Ben arkasını aramadım, daha sonra bölükten bir komutandan telefon geldi. 'Ağabey neredesin, çocuğuna sahip çık' diye.''

Şimşek, bunun üzerine oğluna ulaşmaya çalıştığını ancak bir kez telefonla konuşabildiğini ve baskı altında olduğunu sezdiği oğlundan bir fotoğraf göndermesini istediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Arkadaşları yardımcı olmuşlar, cep telefonuyla fotoğrafını çekip gönderdiler. Bunun üzerine cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Fotoğraf çekiminden sonra bölükteki askerlerin telefonları alınmış, yapılan görüşmeler de takip edilmiş. Olay yargıya taşıdığı için komutanlar ve bazı yetkililer şikayetimizden vazgeçmemizi istiyorlar. Aksi halde oğlum hakkında işlem başlatılacağını, koğuşta sigara içtiğini, ceza verileceğini söylüyorlar.''

Şimşek, oğlunun 13 aydır asker olduğunu ve terhisine 50 gün kaldığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz