Görüş Bildir

Atalay: Depremzedelerin elektrik faturalarını devlet ödüyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, medyada yer alan ‘Depremzedeye yüksek elektrik faturası’ haberinin gerçeği yansıtmadığını, faturaların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ödendiğini açıkladı.

Atalay: Depremzedelerin elektrik faturalarını devlet ödüyor

Başbakan Yardımcısı Atalay, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Van merkezde kurulan 24 bin 14 konteynerde 147 bin 319, Van Erciş'te kurulan 5 bin 472 konteynerde 27 bin 751 olmak üzere, toplam 29 bin 486 konteynerde barınan 175 bin 710 depremzede vatandaşımızın elektrik ve su faturaları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ödenmektedir.” dedi.

Açıklamada şöyle denildi: "Depremin olduğu ilk günden, 31 Mart'a kadar olan süreçte çadır kent ve konteyner kentte yaşayan vatandaşlara gönderilen 66 milyon TL tutarındaki elektrik faturası AFAD tarafından ödenmiştir. Bundan sonraki faturalar da yine AFAD tarafından ödenecektir. Bugüne kadar Van için devletimiz tarafından yaklaşık 2 milyar TL tutarında nakit para harcanmış olup, köyler hariç yapımı süren 15 bin 323 kalıcı konut için ödenecek olan miktarla birlikte bu rakam 3,5 milyar TL'yi bulmaktadır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi