Görüş Bildir

Avrupa Şampiyonu Yasemin Balıkesir'in gururu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 75 kilo finalinden zaferle ayrılan 25 yaşındaki Yasemin Adar, memleketi Balıkesir'in ve ailesinin gururu oldu. Kızının Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asan baba Naim Adar, büyük bir gurur yaşadığını söyledi.

Avrupa Şampiyonu Yasemin Balıkesir'in gururu oldu
Letonya'nın Başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kilo finalinde Rus Alena Starodubtseva'yı 7-0'lık sonuçla yenen Yasemin Adar, şampiyon oldu. Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyasını kazandıran Adar, başta ailesi olmak üzere hemşerileri Balıkesirlilerde büyük mutluluk yaşattı.
ONU ESKİ BİR ŞAMPİYON KEŞFETTİ
Fırıncılıktan emekli baba 53 yaşındaki Naim Adar, kızı Yasemin Adar'ın spor hayatını anlatırken şöyle konuştu:
"Bizim ailemizde güreşçi yok. Ancak güreşi ailece severdik. Yasemin, spora atletizmle başladı. Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi'nde atletizm takımındaydı. Atletizm sayesinde Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girdi. Okuldayken Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapan eski Avrupa Şampiyonu Aslan Seyhanlı'nın da teşvikiyle Gençlik Merkezi'nde güreşe başladı. Kızımın başarısında Aslan hocamın büyük emeği ve katkısı var. Yasemin daha önce Balıkesir ve Türkiye Şampiyonu oldu. 2013'de Mersin'de yapılan 2013 Akdeniz oyunlarında mücadele etti ve 72 kiloda altın madalya kazandı. Şimdi Niğde'de beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü'nde güreşiyor. Bundan sonra hedefimiz Olimpiyat Şampiyonluğu olacak. Kızım zaten Akdeniz oyunlarında şampiyon olduğunda da Olimpiyat hedefini dile getirmişti. Bunu da başaracağına inanıyorum." 
 


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi