Görüş Bildir

"Ayasofya camiye dönüştürülmeli"

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi gerektiğini belirten Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya müjdesinin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak cami olarak anılacağını belirtmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın Ayasofya müjdesinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın, Ayasofya'nın cami olarak açılması yönündeki son açıklamaları milletimiz için müjdeli bir haberdir. Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyor, cumhurbaşkanımızı takdir ve tebrik ediyoruz. Milli tarih şuuru bunu gerektirir. Milletimize büyük mutluluk yaşatacak bu hayırlı gelişme dört gözle beklenmektedir. Yeni Zelanda'daki camilere yapılan saldırılarda, Türkiye tehdit edilmiş, Ayasofya'nın tekrar kilise olarak açılması çalışmaları gün yüzüne çıkmıştır. Bunun ardından, Golan Tepeleri'nin israile ilhakı için Amerika'nın tavrı da tesadüf değildir. Düşman alttan alta çalışmaktadır. Güçsüz olduğumuz bir zamanı gözlemektedir. Oynanan oyunlar ortadadır." denildi.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi gerektiğine işaret edilen açıklamanın devamında, "Milli birliğimizi muhafaza ederek, canla başla çalıştığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur. Ayasofya'nın açılması da buna bağlıdır. TGTV olarak, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir vakfı olan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini istemekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışmalarını gönülden desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi