Aydın'da kadınlar kıraathanesi açıldı

Aydın'da iki kız kardeş bir araya gelerek, sadece kadınlara hizmet verecek kafe açtı. Kadınların rahatça eğlenebilmeleri için açılan kafenin çalışanları da kadınlardan oluşuyor.

Aydın'da kadınlar kıraathanesi açıldı

Aydın'da yaşayan Esra Bacak (42) ve Ayla Özbay (37) kardeşler, Yedi Eylül Mahallesi'nde, sadece kadınlara hizmet veren 'Çörekotu Cafe'yi açtı. Kadınlar tarafından gün ve doğum günü etkinliklerinin de yapıldığı kafede okey, tavla, satranç ve iskambil oyunları da oynanıyor. Açık ve kapalı oturma alanları bulunan Çörekotu Cafe'de erkekler yalnızca açık alanı kullanabiliyor.

Pazarlama sektöründe çalışan Ayla Özbay, kadınlar kıraathanesi açma fikrini bir yıl önce düşündüklerini belirterek şunları anlattı:

"Aydın'da kadınlara ait, kadınların kafa dağıtacakları, okey ve tavla oynayabilecekleri bir yer yok. Kadınların rahat bir şekilde eğlenmesini temel alarak bu yeri açtık. İşletmemizde tost, hamburger ve pasta seçenekleri mevcut. Daha yeni olmasına rağmen çok güzel tepkiler aldık. Herkes çok memnun." 

'KÜTÜPHANE DE YAPACAĞIZ'

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Esra Bacak da güzel tepkiler aldıklarını söyleyerek, "Yeni olduğu için biraz eksikleri var. Buraya çocuklar için oyun alanı ve kütüphane yapmaya hazırlanıyoruz. Kadınlar oyunlarını oynarken, günlerini yaparken, çocukların oyalanacağı ve kadınların kitap okuyabileceği bir alan yaratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA