Baba beraat etti

Patlamada 2 Çocuğunu Kaybeden ve Sanık Olarak Hakim Karşısına Çıkan Erol Beraat Etti

Baba beraat etti

Hakkari'de, merkeze bağlı Durankaya Beldesi ile Geçitli Köyü arasında, 2010 yılı eylül ayında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu oğlunu, kızını ve yakınlarını kaybeden 48 yaşındaki Cahit Erol, 'delilleri kararttığı' iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.

İKİ ÇOCUĞUNU KAYBETMİŞTİ

Hakkari Merkeze bağlı Geçitli Köyü'nde 16 Eylül 2010'da Erol Aydın yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında mayının patlaması sonucu 9 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Olayda oğlunu ve kızını kaybeden Cahit Erol ve 6 köylü hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Delilleri karartmak' suçundan soruşturma açıldı.

MAĞDURKEN SANIK OLDU

Erol ve 6 köylü soruşma kapsamında bugün ikinci kez Hakkari Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 1 saat süren duruşmanın ardından mahkeme, Erol ve diğer 6 köylü hakkında beraat kararı verdi. Cahit Erol, hakkında verilen beraat kararının kendisini sevindirdiğini söyledi.

Duruşma öncesi adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Erol, olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen faillerin bulunmadığını belirterek, sanık olarak yargılanmasına tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz