Görüş Bildir

Bağ bozumu buluşturdu!

Büyükşehir Belediyesi, kültürel aktarımları artırmak amacıyla düzenlediği etkinlikle yaşlılar ve gençleri bağ bozumunda buluşturarak, pestil ve cevizli sucuk yaptı.

Bağ bozumu buluşturdu!

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Yaşlılar Birimi, kültürel aktarımları artırmak amacıyla yaşlılar ve gençler için bir etkinlik düzenledi. Daha önce farklı etkinliklerde bir araya gelen yaşlılar ve gençler, bu defa bağ bozumu için bir araya geldi. Ergani İlçesi'nin Karpuzlu Mahallesi’ndeki etkinlikte yaşlılar ve gençler, bağlarda toplanan üzümden elde ettikleri şırayı kazana boşaltılıp odun ateşinde kaynattı. Un karışımıyla oluşturulan bulamaç, beyaz çarşafların üzerine dökülerek güneşe bırakıldı. Yaşlılar ve gençler, aynı zamanda ceviz içinin geçirildiği ipleri de bir kazandaki bulamaca batırıp cevizli sucuk hazırladılar.

BAĞ BOZUMU

Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürü Abdurrahman Karakoyun, Yaşlılar Birimi’nin yaşlı ve gençleri zaman zaman bir araya getirerek, kültürler arası aktarıma yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Bu kapsamda pestil ve cevizli sucuk yapımıyla ilgili yaşlıların ve gençlerin bir araya getirildiğini dile getiren Karakoyun, “Yaşlılar geçmiş dönemde yaptıkları bağ bozumundan elde ettikleri tecrübelerini gençlerle paylaştı. Bu paylaşımla bir şekilde kültürler arası bilgi alışverişinde bulundular. Amacımız yaşlılar ve gençler arası kültürel aktarımı yaparken doğal ürünleri ön plana çıkarmaktır. Bu etkinlikle organik beslenmeye de dikkat çekmeye çalıştık" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi