Bağlar’ın çevre koruma ekipleri iş başında

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile ilçe genelinde denetimlerini artıran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada denetim yaparak cadde ve sokaklara çöp döken vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Bağlar’ın çevre koruma ekipleri iş başında

Zamansız bırakılan çöp ve atıkların insan sağlığını tehdit ettiğini dile getiren ekipler, çöp toplama saatlerine uyulması konusunda da vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor.

Ev Ve İşyerleri Ziyaret Edilerek Uyarılar Yapılıyor

Bağlar Belediyesi,”Temiz Bağlar “ sloganı ile başlattığı temizlik çalışmalarında önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, ilçede evleri ve iş yerlerini ziyaret ederek vatandaşları temizlik ve çevreyi koruma konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor.  Bağlar’ın eski yerleşim yerlerinde başlayan uygulamanın tüm semtlere yayılması planlanıyor.

“Zamansız çöp bırakmayın, kendi sağlığınızı tehdit etmeyin”

İlçe genelinde denetimleri artıran ekipler, sabahın erken saatlerinde başlayan uygulamada zamansız bırakılan çöp ve atıkların insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirerek çöp toplama saatlerine uyulması konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Belediyenin belirlediği çöp toplama saatlerine uyulmamasının şehrin görüntüsünü de bozduğunu dile getiren çevre koruma ekipleri,temiz bir Bağlar bilinci oluşması halinde vatandaşlar için  huzurlu ve mutlu bir yaşam imkanı oluşacağına dikkat çekerek çevre temizliğinin önemine dikkat çekiyor.

“Vatandaşlarımızla el ele vererek temiz bir bağlar oluşturacağız”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Göreve geldiğimizden beri temizlik konusuna vurgu yapıyoruz. Ekiplerimizin rahat çalışması için gerekli teknik imkânları oluşturduk. Şimdi de temizlik ve çevreyi koruma hassasiyetinin oluşması için ekipler görevlendirdik. Bu ekiplerimiz vatandaşları evlerinde ve işyerlerinde ziyaret ederek temizlik ve çevre konusunda bilgilendiriyor. Bunun çok etkili ve faydalı sonuçlar getirdiğini görüyoruz. Ekiplerimiz bu çalışmalarını artırarak devam ettirecek. Vatandaşlarımızla el ele gönül gönüle vererek temiz bir Bağlar imajı oluşturacağız. Vatandaşlarımızın sağduyusuna ve kendi kentine karşı olan sevgisine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz