Bakan Şimşek Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Fatih'' projesinin Türkiye'nin çağı yakalama değil, en gelişmiş ülkeleri geçme çabası olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek Batman'da
Bakan Şimşek, Vali Ahmet Turhan ve AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ile Gültepe Mahallesi'nde yapılacak olan ilköğretim okulu, lise, spor salonu ve anaokulunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Batman'ın okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Bütçeden eğitime büyük kaynak aktardıklarını vurgulayan Şimşek, eğitime ve yüksek öğretime ayrılan kaynağı 10 yılda 5 kat artırarak, 56 milyar liranın üzerine çıkardıklarını bildirdi.

Şimşek, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 43'ü aştığını, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ise yüzde 70'in üzerine çıkacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Batman'ın okul öncesi eğitim ortalaması Türkiye ortalamasının üzerindedir. İlköğretimde 2002-2003 yılında yüzde 96.5 olan okullaşma oranı, bugün yüzde 98.4'e çıkmıştır. Neredeyse yüzde 100'e doğru bir okullaşma oranına doğru gidiyoruz. Orta öğretim ve üniversitede aynı şekilde büyük mesafeler katettik. Üniversitede yüzde 27'ler de olan okullaşma oranı şimdilerde neredeyse yüzde 60-65'leri bulmuş durumda. Daha önce kızlar arasında okullaşma oranı düşüktü. Hükümetlerimiz döneminde 'Haydi Kızlar Okula' ve 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyaları ile şartlı nakit transferi programı sayesinde büyük mesafe aldık. 2010-2011 yılı öğretim döneminde 100 erkek öğrenciye karşılık 101 kız öğrencimiz var. Bu da programların başarılı olduğunu gösteriyor. Çünkü ilim herkese farzdır, kadın-erkek ayrımı olmadan bütün herkese farzdır. Onun için eğitimde bu farklılığı da ortaya koymuş durumdayız.''

Fatih projesi

''Sayın Başbakanımızın girişimleriyle çok hızlı bir şekilde Fatih projesi devreye girdi. Fatih projesi Türkiye'nin çağı yakalama değil, en gelişmiş ülkeleri geçme çabasıdır'' diyen Şimşek, projenin bütün illerde yaygınlaşacağını ve her öğrenciye tablet bilgisayar verileceğini söyledi.

Okulların internet altyapısının çok güçlü bir şekilde geliştirileceğini, bu sayede Batman'ın en ücra köyündeki gencin İstanbul'un en gelişmiş okulunda öğretilen dersleri elektronik ortamda takip edebileceğini vurgulayan Şimşek, proje ile eğitimde kalitenin artırılacağını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2003-2011 döneminde 170 bin sınıf yaptıklarını, yenileriyle bu rakamın 200 binleri aşacağını vurgulayan Şimşek, memleketin her tarafında özellikle Batman gibi illerde çok yoğun yatırım programlarının bulunduğunu bildirdi.

'Amacımız halkımıza kaliteli hizmet sunmaktır''

Batman'ın bölgede ve Ortadoğu'da önemli bir cazibe merkezi olmaması için hiçbir sebebin kalmadığını, eğitilmiş iş gücü, üniversite, meslek okulları ile havaalanının bulunduğunu ve hepsinin kendi hükümetleri döneminde yapıldığını belirten Şimşek, 2003 yılından bu yana 300 binden fazla öğretmenin görevlendirildiğini söyledi.

Avrupa'daki birçok ülkede öğretmen, doktor ve hemşirelerin tasarruf yapmak için işten çıkarıldığını kaydeden Şimşek, ''Türkiye'de öyle değil. Her sene ihtiyaç duyulan 100 binin üzerinde hemşireyi de doktoru da öğretmeni de alıyoruz. Amacımız halkımıza kaliteli hizmet sunmaktır. Bizler devleti vatandaşın hizmetkarı yapmaya geldik. Hükümeti temsil edenler olarak, devlet olarak vatandaşın hizmetkarıyız. O nedenle hizmet yapmaya devam ediyoruz'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz