Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’tan yaz saati açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim güvenliği kapsamında alınacak tedbirlere ilişkin, "8 ya da 9 Kasım tarihlerinden birisinde muhtemelen yaz saati uygulamasından vazgeçilecek gene normal saate geçilecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’tan yaz saati açıklaması

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda özellikle son günlerde İstanbul ve Edirne'de karşı karşıya kalınan Suriyeli sığınmacılar, sığınmacıların Türkiye üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine etkileri ve seçim güvenliğine ilişkin konuların üç ana başlıkta masaya yatırıldığını bildirdi.

Görüşülen konulara ilişkin Başbakan Yardımcısı olarak kendisinin sunum yaparak Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirdiğini belirten Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile İçişleri Bakanı Selami Altınok'un detaylı sunumlar yaptığını söyledi.

YAZ SAATİ UYGULAMASI

1 Kasım seçimlerinin gün ışığında ve güvenlik içinde geçebilmesi için 24 Ekim gecesi sona erecek "yaz saati" uygulamasının uzatılacağı yönünde açıklamaların hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Kurtulmuş, söz konusu uygulamanın büyük ihtimalle normal vaktinden 15 gün tehir edileceğini duyurdu.

Seçim tedbirleri kapsamında alınması düşünülen kararla ilgili Kurtulmuş, "8 ya da 9 Kasım tarihlerinden birisinde muhtemelen yaz saati uygulamasından vazgeçilecek gene normal saate geçilecektir" dedi. Bu kapsamda gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin 1 saat ileri alınması planlanıyor.

BAYRAM UYARISI

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Kurtulmuş, "Kurban Bayramı tatilinde herkese huzurlu, neşeli bir tatil diliyorum" dedi.

9 günlük Kurban Bayramı tatili için memleketlerinin yolunu tutan vatandaşları uyaran Kurtulmuş, "Her bayram tatilinde, her uzun tatilde karşı karşıya kaldığımız yollardaki trafik kazaları ve bu kazalara bağlı ölümlerden de Allah bütün yurttaşlarımızı, bütün ülkemizi korusun. Bunun için tatile giden kardeşlerimizin dikkatli olmaları ve bu anlamda trafik kurallarına uymalarını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz