Başkan Beyoğlu’ndan Mevlid Kandili mesajı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Mevlid kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Beyoğlu’ndan Mevlid Kandili mesajı

Başkan Beyoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak ediyoruz.

NEFSİN MUHASEBESİ

Sevgili peygamberimizin doğumu sebebiyle Mevlid Kandili’ni nefis muhasebesi için bir fırsat bilmeliyiz. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Mevlid Kandilini de vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz.

Birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Sevgili peygamberimizi ve O’nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşligin yoludur.

ONUN SEVGİSİYLE

Efendimiz(s.a.v.) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımanın ve çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak temennisiyle, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, Diyarbakır’lı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın ve İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz