"Batman’da uçak sefer sayısı artırılmalı"

Uçak seferlerinin düşürülmesine tepki gösteren Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, uçak sefer sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Batman’da uçak sefer sayısında yaşanan azalma tepkileri de beraberinde getiriyor. Uçak sefer sayısının az olmasından dolayı büyük mağduriyetlerin yaşandığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yetkililere çağrıda bulunarak uçak sefer sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

Talebin fazla olmasına rağmen uçak sefer sayısının düşürülmesine bir anlam veremediklerini aktaran Ekmen, Batman’da bir nisandan buy ana hava yolculuğunda ne sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımız herkes tarafından bilinmektedir. Kim bu şehrin uçak sefer sayısını düşürüyor veya bu halkı, bu ili kim cezalandırıyor? Batman’a gelen uçakların yüzde 100’lerde dolu oranlarda olmasına rağmen uçakların sayısının düşürülmesi manidardır. Oysa biz uçak seferlerinin artacağını beklerken böyle bu durum karşısında son derece üzüldüğümüzü ve mağdur olduğumuzu belirtmek isterim." dedi.

Ekmen, şunları söyledi: "Biz bu ilin vatandaşı olarak siyasi partilere seslenmek istiyoruz; başta iktidar partisi olmak üzere ve diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları bu konuya el atmalarını ve bu sorunu çözüme kavuşturmasını talep ediyoruz. Uçak seferlerin azalması ilimize büyük bir darbe vurmuştur. Bu konuya herkesin eğilmesi gerekir. Sorunun çözülmesini istiyoruz. Uçak seferlerinin artmasını talep ediyoruz. Şayet bu sorun böyle devam ederse bu bize ceza olarak hafızalarda kalacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz