Batman'da UMKE eğiimi verildi

Batman'da UMKE eğiimi verildi

Batman'da UMKE eğiimi verildi

Batman 11 Nolu Aile Sağlığı Merkezi eğitim salonunda 5 günlük temel UMKE eğitimi gerçekleştirildi.

Aralarında Batman ve Siirt'ten katılan doktor, hemşire, sağlık memuru, anestezi teknisyeni ve tıbbi sekreterlerin de bulunduğu toplam 44 sağlık personeli eğitimlerini tamamlayarak katılım belgelerini aldı.

UMKE EĞİTİMİ VERİLDİ

UMKE personellerine temel eğitimi programında, çocuklarda temel ve ileri yaşam desteği, afet ve kriz yönetim sistemi, omurga, omurilik kafa travmalı hastaya yaklaşım, afet lojistiği, medikal lojistik ve çanta eğitimi, erişkin temel ve ileri yaşam desteği, karın-göğüs travmaları ve şokta genel yaklaşım, afet ve olağandışı durumlarda sağlık olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği ve işaretleme, çoklu travmalı hastaya yaklaşım, haberleşme, afet psikolojisi, stres yönetimi-liderlik ve motivasyon, stratejik ekip ve çanta yönetimi, hasta taşıma teknikleri, alternatif damar yolu, tatbikat planlama ve yönetimi, çadır ve kamp alanı kurma, enkaz güvenliği eğitimleri veridi.

KAZAN PATLAMASI

Batman Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü 112 binasında kazan patlaması tatbikatını yapan UMKE personelleri başarılı bir şekilde yaralıları kurtardı. Eğitim sonunda Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi eğitime katılan UMKE personellerine katılım belgelerini vererek, Batman UMKE'nin daha önce çeşitli ulusal ve bölgesel kamplara katıldığını, Van depreminde birçok hayat kurtardığını, bu eğitimle de UMKE personellerinin deneyimlerini arttırdığını ve yeni UMKE personelinin yetiştirilerek ekibe kazandırıldığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler