Bayramda Nereye Gidelim?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Arife gününün Salı gününe denk gelmesi ile birlikte tüm haftayı bağlayarak 9 günlük tatil fırsatı doğmuş oldu. Bayramda nereye gidelim diyenlere özel rotalar haberimizde.

Bayramda Nereye Gidelim?

Uzun bayram tatilini başka yerlerde değerlendirmek isteyenler için planlar yapılmaya başlandı bile. Peki, istikamet neresi olacak? Daha önce gitmek isteyip de bir türlü fırsat bulamadığınız yerler mi? Yoksa her tatilde gittiğiniz tatil geleneğine dönüşen yerler mi? Bayramda Nereye Gidelim? diyenler buraya...

Bayramda Nereye Gidelim Diyenlere Özel Rotalar

Uzun bir tatil olacağı için sevdiklerimizle bayramlaştıktan sonra dinlenmek için de fazla vaktimiz kalıyor. Bu yazımızda henüz plan yapmamış, rota oluşturmamış kişiler için hazırladık. Fethiye’den Mardin’e, Bodrum’dan Van’a, Artvin’den Bozcaada’ya oradan da Ayvalık’a kadar efsane bayram rotaları oluşturduk.

MARDİN

Medeniyetler beşiği, tarihin gizli tanığı Mardin. Sahip olduğu tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri, sıcakkanlı insanlarıyla Mardin’i keşfetmenin tam zamanı. Taş evleri, tarihi camileri, medreseleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerine adeta bir kültür turizmi sunuyor. 

RİZE / AYDER

Yaylaların kralı denilince akla gelen ilk yer Ayder. Karadeniz’in enfes doğasına sahip, doğanın kucağında bol oksijene doymak ve lezzetli Karadeniz yemeklerini denemek, yeşilin verdiği huzuru iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız istikametiniz Rize’ye bağlı Ayder Yaylası.

ARTVİN

Karadeniz’in bir diğer popüler olmuş noktası da Artvin. Her bir noktası apayrı güzel, her bir köşesi keşfedilesi Artvin’e giderseniz, T.C. kimlik kartınızla Gürcistan’a da geçiş yapabilirsiniz. Ama tabii iki önce Artvin’in tüm güzelliklerini keşfedin. Enfes mutfağından karalahana sarmasını, Laz böreğini, kuymağını, turşu kavurmasını, hamsili ekmeğini mutlaka tadın.

VAN

Havaların ısınmasıyla rengarenk çiçeklerin açtığı bu mevsimde, bölgeye özgün kedisiyle Van’ı keşfetmek harika bir fikir değil mi? Gezip görülecek yerleri, sıcakkanlı insanları, Van restoranlarında sunulan enfes yemekleri, Akdamar kilisesi gibi yerleriyle her mevsim zaten güzel ama bu mevsim başka güzel.

ÇANAKKALE / BOZCAADA

İlkbahar’ın gelmesiyle bu mevsimde ülkemizin her köşesi başka güzel,tıpkı Bozcaada gibi. Eğer sizde henüz gitmediyseniz, adanın benzersiz güzelliklerinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Gittiğinizde enfes kurabiyeleri ve domates reçelini denemeyi ihmal etmeyin. 

FETHİYE / MUĞLA

Her gün yapılabilecek farklı aktiviteleriyle tatilde yerinde duramayanlar için harika bir alternatif Fethiye. Bir gün dalış, bir gün tekne turu, bir gün koyları, bir gün yamaç paraşütü diye diye en az 5 gününüzü dolu dolu geçirirsiniz. Alternatif olarak Ölüdeniz bölgesini de kesinlikle görmelisiniz. Uzun tatilinizi kamp yaparak değerlendirmek de harika bir fikir olabilir. Fethiye’nin kamp alanlarını da keşfedebilirsiniz.

BODRUM / MUĞLA

Sadece ülkemizden değil, dünyanın dört bir tarafından gelen yabancı turistlerinde ülkemizde ilk tercihleri arasında olan Bodrum. Doğal güzellikleri, tertemiz plajları, beyaz badanalı evleri ile kendine hayran bırakıyor. Bodrum koyları da ziyaretçilerini büyülerken, tabii ki lezzetli Ege mutfağına da gönlünüzü bırakarak ayrılıyorsunuz.

GİRNE / KIBRIS

Bu tatilde havaların da güzel olmasıyla birlikte yavru vatan Kıbrıs’ı keşfetmeye ne dersiniz? Adanın zengin tarihi, sıcakkanlı insanları, kültür çeşitliliği ve lüks otelleriyle dikkat çeken Kıbrıs, gece hayatı ile de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz