Bayramın 1. günü, bayramın 2. günü, bayramın 3. günü hava nasıl olacak?

Bayramın 1. günü, bAyramın 2. günü, bayramın 3. günü hava nasıl sorusu sokağa çıkma yasağı olsa da çok merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan afrika sıcakları Perşembeden itibaren yerini serin havaya bıraktı. Balkanlar üzerinden derin hava dalgası yer yer sağanak yağış için uyarı verdirdi.Peki Bayramın 1. günü, byramın 2. günü, bayramın 3. günü hava nasıl olacak?

Bayramın 1. günü, bayramın 2. günü, bayramın 3. günü hava nasıl olacak?

Bayramın 1. günü, bayramın 2. günü, bayramın 3. günü hava nasıl sorusu sokağa çıkma yasağı olsa da çok merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan afrika sıcakları Perşembeden itibaren yerini serin havaya bıraktı. Balkanlar üzerinden derin hava dalgası yer yer sağanak yağış için uyarı verdirdi.Peki Bayramın 1. günü, bayramın 2. günü, bayramın 3. günü hava nasıl olacak? Ramazan Bayramı geldi çattı. 11 ayın sultanını uğurlayacağımız 3 dini bayram gününü bu ene evlerimizde geçireceğiz. Batıdan başlayarak soğumaya başlayan hava doğuya doğru iyice azalmaya başladı. Dyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Mardin'de bayramın ilk sağanak yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 24 Mayıs Pazar günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli sağanak tahmin ediliyor.Pazartesi günü akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve 25 Mayıs Pazartesi günü Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de 1500 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve karın etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler