Bedensel engelli takı tasarımcısı bu sanatı arkadaşlarına da öğretiyor

Siverek ilçesinde yaşayan bedensel engelli Demet Yaşaroğlu, takı tasarımıyla engelleri aşarak diğer engellilere de bu sanatı öğretiyor.

Bedensel engelli takı tasarımcısı bu sanatı arkadaşlarına da öğretiyor

Siverek ilçesinde yaşayan bedensel engelli Demet Yaşaroğlu, konuşmada çektiği zorluk ve ayağındaki aksama nedeniyle hayata küsmedi. Ellerini kullanan Demet Yaşaroğlu, azmi ve yaptığı el işleriyle birçok engeli aşıyor. Şimdi de engelli kadınlara bildiklerini öğreterek engelleri aşmaları için yardımcı olan Yaşaroğlu, eğitimini Mersin’de tamamladıktan sonra memleketi Siverek’e geldiğini belirtti. Yaşaroğlu, kendisi gibi kadınların önlerindeki engellerin kaldırılması için yetkililerden destek istiyor.

ENGELLİ SANATKAR

Siverek Engelliler Derneğinde yaptığı el sanatı ürünlerini sergileyen ve gönüllü olarak kadınlara el sanatını öğreten Demet Yaşaroğlu, "Takı tasarım ve el sanatlarının yapımını Mersin'de aldığım eğitim sonucu öğrendim. Mersin'de takı tasarım sanatıyla ilgili birçok yerde ders verdim. İzmir’de yapılan el sanatları fuarında birçok el sanatımı yolladım. Kendi memleketimde yararlı olmak amacıyla bazı çalışmalar yapmak istiyorum, bunun için İŞ-KUR yardımıyla, Siverekli bayanlara takı tasarım ve el sanatları hakkında ders vermek istiyorum. Yapacağımız bu çalışmanın sonucunda, bunu öğrenen arkadaşlar hem maddi ve hem de manevi yönden kendilerine katkı sunacaklardır. Bundan dolayı yetkililerden destek bekliyorum” dedi.

EĞİTİM DE VERİYOR

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş de Demet Yaşaroğlu ve tüm engellilere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "İlçe engellilere yönelik çalışmalarımız var, gerek el sanatları olsun gerek değişik kurslar ve yardımlar olsun engelli kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Demet Yaşar arkadaşımız Mersin’de gördüğü el işi sanatlarını Siverekli engelli kardeşlerimize öğretmek istediğini söylediğinde bizde çok olumlu karşıladık. Biz bu kursu İŞ-KUR üzerinden yürütmeyi planlıyoruz. Bunun için gerekli yerlerle görüşüp inşallah bu kursları engelli kardeşlerimize sunacağız” dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz