Berat Kandili ne zaman?

İslam dünyası için büyük anlamı olan kandil günlerinden birine daha yaklaşıyoruz. 2024 Yılının üçüncü kandil günü olan Berat Kandili için geri sayım başladı.

Berat Kandili ne zaman?

İslam dünyası için büyük anlamı olan kandil günlerinden birine daha yaklaşıyoruz. 2024 Yılının üçüncü kandil günü olan Berat Kandili için geri sayım başladı. Bu mübarek günlerde ibadetini yerine getirmek isteyen kişiler Berat kandilini de kaçırmak istemiyor. Berat kandili ne zaman? sorusuna cevabı Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesinde. Bu yıl ki Berat Kandili günü 24 Şubat Cumartesi günü icra edilecek. 

Berat Kandili ne zaman? Anlam ve önemi nedir?

Kandiller; hayatımızı iman, ibadet  bakımından kendimizi yenilememiz, aynı zamanda geçmişimizi muhasebe etmemiz ve geleceğimizi planlama adına ümitlerimizi tazelemek için büyük bir fırsattır.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in, Berat Gecesine dair şöyle bir söyleminin bulunduğu ifade edilir: "Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim." 

İslam alemi için büyük önemi olan kandil günlerinden birine daha yaklaşıyoruz. Bu kutsal günde ibadetini yerine getirmek isteyenler için Berat Kandili bu yıl 24 Şubat  Cumartesi günü gerçekleşecek.

KANDİL GÜNLERİ 2024

  • 11 Ocak Perşembe - Regaip Kandili
  • 6 Şubat Salı - Miraç Kandili
  • 24 Şubat Cumartesi - Berat Kandili
  • 5 Nisan Cuma - Kadir Gecesi
  • 14 Eylül Cumartesi - Mevlid Kandili

Kaynak: Diyarbakır Söz