Görüş Bildir

Beton dökülen plajda yıkım

ANTALYA'da 1'inci derece doğal SİT statüsündeki falezlerin ve kayalıkların betonla kaplandığı Bambus Plajı'nda yıkıma başlandı. Plajın betondan temizlenmesinin 1 hafta alacağı belirtildi.

Beton dökülen plajda yıkım
Lara falez kıyı bandında eşsiz bir koyda bulunan ve betonla kaplanan Bambus Plajı'nda yıkım başladı. Muratpaşa Belediyesi'nden Zabıta ve Fen İşleri'nden yaklaşık 50 kişilik ekip sabah saatlerinde yıkımın yapılacağı plaja geldi. Yıkım için hiltiler, jeneratörler sahile indirildi. Üzeri tamamen betonla kaplanan falez sahilinde tahribat betonun sökülme işlemiyle birlikte ortaya çıktı. Beton dökülmeden önce falezlerin üzerinin demir profillerle kaplandığı, plajın dışardan görülmesini engellemek için kayalıklara tuğla duvar örüldüğü ve sahilin bir kısmının da moloz atıklarıyla doldurulduğu görüldü.
Belediye yetkilileri, falezlere zarar verilmemesi için hiltilerle başlayan kırma işlemleri sonrası falezlerin tamamen betondan temizlenmesinin 1 haftayı bulacağını belirtti.
2014 VE 2015'TE MÜHÜRLENDİ
Muratpaşa Belediyesi, Bambus Plajı'nı Nisan 2014 ve Mayıs 2015'te yine inşaat çalışmaları nedeniyle mühürlemişti. Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Haziran 2015'te plajda yapılan incelemenin ardından hazırlanan yapı tatil zaptında, plajda ruhsatsız ve kaçak bölümler 3 sayfa anlatılmıştı. Belediyenin imar arşiv dosyasında herhangi bir inşaat ruhsatına rastlanılmayan plajda idari ofisten tuvaletlere, duş ve giyinme odalarından teras ve merdivenlere, kafeye kadar her şeyin ruhsatsız olduğuna raporda yer verildi. 12 Mart günü bir şikayet üzerine yine Bambus Plajı'nda zabıta tarafından yapılan incelemede, deniz dubasıyla plaja kepçe ve paletli ekskavatör getirildiği, falezlere beton döküldüğü, demir çakıldığının belirlendiği ve falezlere zarar verildiğinin gözlendiği de belirlendi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi