Biat Etmedi İhraç Edildi!

Kayyum atanmayan tek merkez ilçe belediyesi olan DBP'li Bağlar Belediye Başkanı Akat, partisinden ihraç edildi. Akat'ın "ihalere ve yolsuzlukları göz yummadığı için" partisinden ihraç edildiğini öne sürdüğü iddia edildi.

Biat Etmedi İhraç Edildi!

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Disiplin kuruluna sevk edilen ve Diyarbakır'da kayyum atanmayan tek merkez ilçe merkez belediyesi olan Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat partiden ihraç edildi.

Merkez Bağlar İlçesi'nin DBP'li Belediye başkanı Birsen Kaya Akat'ın, daha önce parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle DBP disiplin kuruluna sevk edildiği ve disiplin kurulununun da Belediye Başkanı Birsen kaya Akat'ın partiden ihricanı karar verdiği belirtildi.

A.A'nın haberinde, Akat'ın, Belediye Meclisi toplantısında, "İhalelere ve yolsuzluklara göz yummadığım için partimden ihraç edildim" dediği ifade edildi.

PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

DBP'den konu ile ilgili bir açıklama yapılmazken, Bağlar Belediyesi, Diyarbakır merkezde bulunan ve şimdiye kadar kayyum atanmayan tek belediyeydi. 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da 4'ü merkez 17 ilçe belediyesinden 15'ini kazanmış. Daha sonra savcılıkların yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle 15 ilçe belediyeden 11'ini kayyum atanmıştı.

AKAT'A KARAR TEBLİK EDİLDİ

Buarda,  DBP İl Başkanı Zeki Baran, Akat'ın DBP Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edildiğini belirterek, söz konusu kararın Akat'a tebliğ edildiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz