''Bilimsel iş birliği'' protokolü

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Irak Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen iş birliği protokolü imzalandı

''Bilimsel iş birliği'' protokolü

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Irak Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen iş birliği protokolü yapıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törende, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ile Irak'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Prof. Dr. Mohammad Affan Alhamdany üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen iş birliği protokolünü imzaladı.  

BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ İMZALANDI

Rektör Prof. Dr. Omay törende, protokolle Irak üniversiteleri arasında bilimsel alanlarda iş birliği sağlandığını, önümüzdeki dönemlerde akademik anlamda ilişkilerin daha da genişleyip derinleşeceğine inandığını söyledi.

Prof. Dr. Mohammad Affan Alhamdany ise protokolü ise yüksek öğretim kurumları arasındaki mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü vurguladı. Alhamdany, bu iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti kaydetti.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin üzerinde bulunduğu coğrafyanın bütün medeni ve kültürel birikimlerinin izlerini taşıdığına işaret eden Alhamdany, bu özelliğin Irak üniversiteleri için bir örnek teşkil edeceğini, üniversitelerin yeniden yapılanmasında bu modelin yol gösterici olacağını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler