BİM, Şok, A101 Migros bayramda açık olacak mı? Saat kaçta açılacak Yasakta bakkallar açık mı?

Bayramda marketler açık olacak mı? Bim A101 Şok Migros Ramazan Bayramı'nda açık olacak mı? Ramazan Bayramı'nda A101 Şok Bim Migros açık olacak mı? sorusunun cevabı ve bayramda açık olacak olan marketler ya da işletmeler hakkında bilgler haberimizde.

BİM, Şok, A101 Migros bayramda açık olacak mı? Saat kaçta açılacak Yasakta bakkallar açık mı?

Bayramda marketler açık olacak mı? Bim A101 Şok Migros Ramazan Bayramı'nda açık olacak mı? Covid salgını sebebiyle hafta sonu yapılan yasaklarda marketler, bakkalar kapanmaktaydı. Ramazan Bayramına sayılı günler kala 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde market bakkal alışverişleri tamamlanmaya hazırlanırken, hafta sonu marketler açık olacak mı sorusu da merak ediliyor. Ramazan Bayramı'nda A101 Şok Bim Migros açık olacak mı? sorusunun cevabı ve bayramda açık olacak olan marketler ya da  işletmeler hakkında bilgler haberimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi. 4 düzenlenecek olan yasak ile alakalı olarak mahsur kalmamak adına vatandaş alışveriş yapmaya başladı. 81 il geneli düzenlenecek olan yasakd hangi işletmelerin açık olacağı da merak konusu oldu peki A101 bim şok migros bayramda açık mı?

A101, BİM, ŞOK, Migros bu hafta sonu kapalı olacak. Ramazan Bayramı tarihlerinde ise marketler 10.00 - 16.00 saatleri arasında açık olacak.

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Geçtiğimiz günlerde ise İçişleri Bakanlığınca alınan önlemlerle birlikte marketlerin çalışma saatleri değişti.

BİM KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR?

BİM 09.00- 21.00 arası çalışıyor.

A101 ÇALIŞMA SAATLERİ

A101 09.00-21.00 arası hizmet veriyor.

ŞOK MARKET KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

ŞOK Market 09.00-21.00 arası hizmet veriyor.

BAYRAMDAN SONRA NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLAYACAK

Ramazan Bayramı hemen akabinde başlayacak olan normalleşme sürecinde ilk olarak camiler ibadete açılacak. ilk olarak sadece öğle namazı belirli çerçevelerde kılınacak. Koca tarafından açıklanan normalleşme detayları;

Yeni normalleşme adımları şunlardır:

Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı. Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-26 Mayıs'ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir.

Yarın ülkemizin abide eserlerinden Ilısu Barajı'nın ilk tribünün devreye alınma törenini yapacağız. Çarşamba günü adli yargı hakim ve savcılarımızın kura törenine telekonferansla katılacağız. Bayramdan sonra inşallah DSİ'nin ülkemizin birçok yerindeki barajlarının açılışını yapacağız. Bakanlık ve kurumlarımızın her biri sorumluluk alanlarıyla ilgili yoğun çalışmalar sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz