Görüş Bildir

Bingöl'de Köylüler, Yol İçin Yol Kapattı

Bingöl'de 12 köyün sakinleri, kışın çamur yazın toz içerisinde kalan grup köy yollarının yapılmaması nedeniyle havaalanı inşaatının bulunduğu bölgede yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Bingöl'de Köylüler, Yol İçin Yol Kapattı

Bingöl'de 12 köyün sakinleri, kışın çamur yazın toz içerisinde kalan grup köy yollarının yapılmaması nedeniyle havaalanı inşaatının bulunduğu bölgede yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Sabah başlayan yol kapatma eylemi devam ederken, köylüler sorunları çözülünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Bingöl'de, inşaatı devam eden havaalanın bulunduğu yerden geçen 12 köye ait grup köy yolu, bugün Hacı Çayır Köprüsü Mevkii'nde sabah saatlerinde köylüler tarafından araçlarla trafiğe kapatıldı. Grup köy yollarının yapılmasını isteyen ve kışın çamurdan, yazın geçen araçların çıkardığı tozdan şikayetçi olan köylüler, olay yerine gelen jandarma ve il genel meclis üyeleri ile görüştü. Jandarma ve meclis üyelerinin ısrarlarına rağmen köylüler yolu açmadı. Bunun üzerine meclis üyeleri bölgeden ayrıldı.

'SORUN ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR EYLEMLERİMİZ SÜRECEK'

Sorunun çözümü için söz almamaları halinde eylemlerine devam edeceğini söyleyen köylüler, "Eğer bizim sorunumuzu çözmüyorlarsa bizi diğer illere bağlasınlar. Hiç olmazsa oralarda hakkımızı arayalım" dedi. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yolda bekleyen araçlardan inen vatandaşların bir kısmı yaya olarak köylerine gitmek zorunda kaldı. Yolun kapatılması nedeniyle havaalanı inşaatına malzeme taşıyan araçlar ve iş makineleri de bölgede bekletiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi