Biri kayboluyor diğeri bulunuyor

Batman çayına giren 12 yaşındaki çocuk akıntıya kapılarak kaybolurken, 24 saat önce Nehirde kaybolan 8 yaşındaki çocuğun ise cesedi bulundu.

Biri kayboluyor diğeri bulunuyor

Gölgede 45 dereceyi bulan Afrika sıcakları yaşamı felç ederken, serinlemek için Batman ve Dicle nehrinde girlirken, boğulmalar da arttı. Dün Batman çayına giren 12 yaşındaki çocuk akıntıya kapılarak kaybolurken, 24 saat önce aynı bölgede kaybolan 8 yaşındaki çocuğun ise cesedi bulundu.

 

KÖPRÜ MEVKİİNDE

İbrahim İmret (12), serinlemek amacıyla Köprü mevkisinde kardeşi Davut İmret ile Batman Çayı'na girdi. Batman Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla suyun yükseldiğini son anda fark eden kardeşlerden Davut İmret, çaydan çıkmayı başardı, İbrahim İmret ise akıntıya kapıldı.

 

AKINTIYA KAPILDI

İmret'in akıntıya kapıldığı ihbarı üzerine bölgeye polis ve sivil savunma ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri, İmret'i bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarını izleyen İmret'in ailesi ve yakınlarının, fenalık geçirdiği gözlendi.

 

BİR GÜN SONRA

Öte yandan, Hasankeyf ilçesinde serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde boğulan 8 yaşındaki çocuğun cesedi yoğun aramalar sonucunda 23 saat aradan sonra bulundu. Hasankeyf ilçesi Suçeken köyüne pikniğe giden bir grup çocuk, kum ocağının yanında serinlemek için Dicle Nehri'ne girdi. Nehre giren 4 çocuktan 8 yaşındaki İbrahim Haşray, girdiği suda boğuldu.

 

SİVİL SAVUNMA EKİBİ

Sudan çıkarak Haşray'ın yakınlarına haber veren çocuklar, arkadaşlarını kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Sivil vatandaşlar ve Batman Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekiplerinin 23 saatlik aramaları sonrasında Dicle Nehri'nde boğulan küçük İbrahim'in cesedine ulaşıldı. Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İbrahim Haşray'ın cesedi yapılan otopsi sonrasında yakınlarına teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz