Bitlis'te evler bile mahsur kaldı

Bitlis'te evler bile mahsur kaldı

Bitlis'te evler bile mahsur kaldı

Bitlis’te üç gündür etkili olan kar yağışı adeta il merkezini kara gömdü. Kar esareti yaşayan vatandaşlar kendi imkânlarıyla açtıkları tünellerden evlerine girip çıkarken, belediye karla mücadeleyi güçlükle yürütüyor. Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın afet çağrısı yaparak, "Türkiye’nin en fazla kar alan yeri Bitlis’tir. Bugün itibari ile yerdeki kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Bitlis şu anda ciddi bir afet yaşıyor. İçme suyu ile ilgili kaynaklarımızın yaklaşık yüzde 90’ı donmuş. Bu durumda acilen Bitlis’e yardım yapılması gerekir. İş makinelerimiz insanların yaşamlarını etkilemeyecek şekilde yollarımızı açıyor. Ciddi anlamda bir çalışma var. 24 saat aralıksız çalışıyoruz. Yetkililerimizi, özellikle AFAD’ı Bitlis’e davet ediyoruz. 20-22 yıldır Bitlis merkez ilk defa bu kadar çok kar yağışı aldı" dedi.

TATVAN VE MUTKİ’DE ÇIĞ

Bu arada Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde Çağlayan Mahallesi’ndeki bir ahırın üzerine çığ düştü. Yıkılan ahırın içinde bulunan birçok hayvan telef oldu. Sağ kalan hayvanları kurtarmak için vatandaşlar büyük çaba gösterdi. Yapılan çalışmalar sonrası 7 hayvan çığ altından sağ çıkarıldı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bitlis’in Mutki İlçesi’nin yoluna çığ düştü. Bitlis-Mutki karayolu ulaşıma kapandı. Karayollarının yaptığı çalışmalar sonrası tek şeritle yol trafiğe açılırken, okullar da 3 gün tatil edildi.

EĞİTİME İKİ GÜN ARA

Kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde, eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi. Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, merkez ve merkeze bağlı köy okullarında, ilköğretim ve liselerde, eğitime 2 gün daha ara verdiklerini duyurdu.

Açıklamada, “yatılı ilköğretim bölge okulları ile pansiyonlu ortaöğretim okullarında eğitim öğretimin devam etmesinin uygun görüldüğü” kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz