Biz nöbetteyiz!

Diyarbakır'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor. Bazı vatandaşlar taşıdıkları Türkçe ve Kürtçe yazılı dövizlerle FETÖ'yü protesto etti

Biz nöbetteyiz!

Diyarbakır'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk ve Filistin bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler ve darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken, duygulu anlar yaşandı. Tekbir getiren grup, Türkçe ve Kürtçe "Dik duran millet kazanan Türkiye", "Millet eğilmez FETÖ'ye geçit vermez", "Millet paralel yapıya 'dur' dedi" ve "Aziz milletin demokrasi destanı" yazılı dövizler açtı.

Müzakere ve Çözüm Platformu sözcüsü Alaattin Parlak, 15 Temmuz gecesi milletin iradesine darbe vurulmaya çalışıldığını söyledi. Darbe girişimi anından itibaren sokakları boş bırakmadıklarını belirten Parlak, şöyle konuştu:

DARBEYE KARŞI YEKVÜCUT

"Mısır'da Mursi'ye ne hilelerle darbe yaptıklarını görmüştük. Sayın Cumhurbaşkanımıza da aynı darbe girişimi söz konusu olabilir mi diye düşündük. 78 milyon insanın o anda sahaya inmesi darbe girişimini bertaraf etti. FETÖ terör örgütüne karşı alanlardayız. Bu alanlarda çok farklı siyasi partilere sahip, çok farklı ideolojilere sahip, sağcısından solcusuna kadar çok sayıda farklı kesimleri görmemiz mümkündür. Hepsinin ortak bir noktası var, darbeye karşı olduklarını ifade ediyorlar."

Müşerref Gören de demokrasi şölenine katılmak için alana geldiğini anlattı. 12 Eylül darbesine şahit olduğunu belirten Gören, çocukların Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin acısını yaşaması için alanlara çıktıklarını vurguladı.

Çocuklarına ve torunlarına güzel gelecek bırakmak istediklerini kaydeden Gören, şunları söyledi:

TORUNLARIYLA GELMİŞ

"Böyle bir devlet ve Cumhurbaşkanını Allah kimseye nasip etmez. Erdoğan, sadece Türkiye lideri değil, aynı zamanda dünya lideridir. Diyarbakır'ın yerlisi olarak, Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyuyorum. Diyarbakırlılar ne FETÖ'cü ne de PKK'lıdır. Biz devletimize ve milletimize bağlıyız. Darbeye karşı hepimiz alanlardayız. Cumhuriyeti kolay elde etmedik, kansızlara soysuzlara teslim etmeyiz. Şimdi de Cumhuriyetimizi savunuyoruz. Bir babaanne ve kadın olarak her türlü fedakarlığa hazırım."

Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyan Metin Deniz ise Türk ve Kürt kardeşliğinin darbeye karşı bir olduğunu ifade etmek için dövizle tepkisini gösterdiğini aktardı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından vatandaşlara çay ve su ikramında bulunuldu.

DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"nde olduklarını kaydetti. Yapılan ikramlar ile vatandaşa hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Karagüzel, halka destek olmak için çalıştıklarını aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz