Görüş Bildir

Boğulmalara karşı uyarı

Havaların ısınmasıyla beraber Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Arama Kurtarma ekipleri boğulma vakalarının yaşanmaması için kolları sıvadı.

Boğulmalara karşı uyarı

Piknik ve serinlemek için Batman çayını tercih eden vatandaşlar için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Arama Kurtarma ekipleri uyarılarda bulundu. Resmi araçla Batman Çayı kenarına giden Arama Kurtarma ekipleri, burada serinlemek için yüzen vatandaşlara uyarılarda bulundu.

BATMAN ÇAYI KENARINDA

Çay kenarına dikilen tabelaları dikkate almayarak çaya giren vatandaşlar için ekipler Kürtçe ve Türkçe uyarı anonsları yaptı. Her gün saat 15-16.00 sıralarında Batman Baraj kapaklarının açıldığı ve su seviyesinin yükseldiğini belirten Arama Kurtarma ekipleri, vatandaşları uyarmak için gün boyu anonslarda bulunduklarını söylediler. Her yıl onlarca Batmanlının serinlemek için Batman Çayı ve Dicle Nehrini kullandığını ve onlarca boğulma vakalarıyla karşılaştıklarını söylediler. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli

ARAMA-KURTARMA EKİBİ

Arama Kurtarma şefi Emin Avcı, havaların ısınmasıyla vatandaşların çay kenarına akın ettiğini ve özellikle çocukların serinlemek için suya girdiğini belirterek, "Her yıl onlarca boğulma olayı ile karşı karşıya kalıyoruz.Bu boğulma vakalarının önüne geçmek için uyarıcı tabelalar astık bunun dışında gün boyu çay kenarı ve Dicle nehri kıyılarında gezerek uyarı anonslarını yapıyoruz" dedi.

Türkçe anonsla beraber Kürtçe anonsunu da yaptıklarını belirten Arama Kurtarma şefi Emin Avcı, "Türkçe bilmeyen çocuklar açısından Kürtçe anons yapıyoruz. Velilerden çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Ne kadar yüzme bilseler bile dere yatakları yüzmek için tehlikeli oluyor. Serinlemek için havuzları tercih etmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi