Görüş Bildir

Bozdağ'dan "Kürsü İşgali" ve MİT Yorumu

Bozdağ'dan "Kürsü İşgali" ve MİT Yorumu

Bozdağ'dan

Meclis Genel Kurulu'ndaki içtüzük tartışmalarının yansımaları sürüyor.

“Millet İradesi Rehin Alındı”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'lilerin kürsüyü işgal etmesini "Dün arzu etmediğimiz bizimde kürsü işgali yaşanmıştır. Resmen fiilen Meclis çalışamaz hale getirilmiştir. Bu parlamento içi bir fiili darbedir. Bu millet iradesinin rehin alınması anlamına geliyor. Meclis eylem yeri değildir" sözleriyle eleştirdi.

“Dünkü Fotoğraf Türk Demokrasisine Yakışmadı”

"Sağduyu ile meseleyi çözmek lazım" diyerek muhalefe çağrı yapan Bekir Bozdağ, " Dünkü fotoğraf Türk demokrasine yakışmamıştır bugün o fotoğraf olmaz umarım" dedi.

Bozdağ, görüşmelerin bundan sonra da devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Parlamentonun sesinin kısılması söz konusu değil böyel bir şey olsa önce biz karşı çıkarız. Bir kez daha sağduyu çağrısı yapıyorum.”

“Soruşturmanın Mantığını Anlamış Değilim”

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin de değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bir hukukçu olarak bu soruşturmanın mantığını anlamış değilim'' dedi.

“Ortada Suç Yok, Vazife Var”

Bozdağ, şunları söyledi:

"Terörle mücadeleye en büyük desteği MİT vermektedir. MİT'in vazifesinden biri de terör örgütünün içine sızmaktır. Takip etmek, onların teşkilatın 1. derece görevidir. Bu vazifesini yaparken terör örgütünün içine sızmak onun görevidir. Ancak terör örgütü ile işbirliği yaptığı iddiası ithamı doğru değildir. Soruşturmanın hukuku mantığını anlamış değilim. Ortada suç yok, vazifesini yapma var."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi